אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

סורגים שבת: כך תתקתקו ארוחה שלמה בתבנית אחת

אין כמו לנצל את הסערה שבחוץ, לטובת הכנות לקראת שבת. סידרנו לכם מתכון פשוט לעוף ותפוחי אדמה ברוטב ממכר ופיקנטי שיחמם לכם את הלב והבטן

סורגים שבת: כך תתקתקו ארוחה שלמה בתבנית אחת
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לעוף אפוי עם תפוחי אדמה במרינדה פיקנטית 

אין כמו לנצל את הסערה שבחוץ, לטובת הכנות לקראת שבת. סידרנו לכם מתכון פשוט לעוף ותפוחי אדמה ברוטב ממכר ופיקנטי שיחמם לכם את הלב והבטן

מצרכים:

8 משולשי עוף
1 בצל שאלוט קטן, קצוץ גס
1 גמבה קטנה, קצוצה גס
1 שן שום קטנה
1 פלפל אדום חריף, ללא זרעים, קצוץ
1 שן שום קטנה
2 כפות מיץ לימון טרי
1/4 כוס עלי פטרוזיליה טרייה או כוסברה
1 כפית פפריקה מעושנת
2 כפיות חומץ בן יין אדום (לא חובה)
1 כף שמן זית
מלח ים
5-6 תפוחי אדמה קטנים, פרוסים בעובי של 1 ס"מ

אופן ההכנה:
1. במעבד מזון, טוחנים יחד למחית חלקה את הגמבה, השאלוט, השום, הפלפל החריף, הפטרוזיליה / כוסברה, הפפריקה, מיץ הלימון, שמן הזית ו-כפית מלח.

2. בקערת ערבוב גדולה, מערבבים את העופות עם הרוטב עד לציפוי מלא. לאחר מכן מכסים את הקערה ומכניסים למקרר למשך כ-20 דקות עד 24 שעות. על מנת שהעוף יתפוס היטב את התיבול

3. במקביל, בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מערבבים את תפוחי האדמה עם שמן זית ומלח, מפזרים את הפרוסות בשכבה אחת, ומסדרים ביניהן את שוקי העוף.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 30 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים והעור על העוף נעשה פריך

שבת שלום!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו