התנועה למשילות ודמוקרטיה: השופט מלצר 'הזמין' עתירות
בתנועה למשילות לדמוקרטיה טוענים כי השופט חנן מלצר 'הזמין' עתירות בזמן שכיהן כיושב ראש ועדת הבחירות, זאת בשל קלטת שפורסמה בתוכנית "המילה האחרונה" בגלי צה"ל

התנועה למשילות והדמוקרטיה הגישה היום (שני) תלונה לנציב תלונות השופטים כנגד יו"ר ועדת הבחירות המרכזית לשעבר, השופט חנן מלצר בעקבות קלטת שפורסמה היום בתוכנית "המילה האחרונה" בגלי צה"ל מכנס שנערך באוניברסיטת בר אילן. לטענת התנועה, מהקלטת משתמע שהשופט מלצר "הזמין" עתירות מבעל דין, באופן של רמיזה או מעבר לכך במהלך דיון משפטי.
במסגרת הכנס, השופט מלצר שיבח את פעילותו של עו"ד שחר בן מאיר, שלטענת התנועה עתר רבות לבית המשפט העליון ולוועדת הבחירות לכנסת ה-22 כנגד ארגונים ומפלגות ימין. לסיום הדגיש השופט שלבן מאיר מגיעות מחיאות כפיים.
על פי התלונה של התנועה, התנהלות זו של השופט מלצר מפרה את כללי האתיקה של השופטים ופוגעת באמון הציבור ברשות השופטת. "הזמנת" עתירות ומתן יחס מועדף לעותרים מסוימים אינם הולמים את מעמדו של שופט בישראל. בתנועה מוסיפים כי בהתנהלותו עבר השופט מלצר לכאורה על דרישת כלל 12(ב) לכללים: "שומה על שופט לשמור על חזות נייטרלית במהלך הדיון ולהימנע מליצור בהתנהגותו או בדבריו יסוד לחשש ממשי למשוא פנים".
עו"ד זאב לב, מנהל המחקר בתנועה מסר: "מהקלטות השופט מלצר שהושמעו עולות שתי בעיות חמורות, המהוות אף עבירות אתיות. הראשונה נוגעת לפגיעה האנושה באמון הציבור בכך ששופט בבית המשפט העליון מעודד ומחמיא בפומבי לעותר סדרתי, המזוהה פוליטית עם צד מסוים במפה הפוליטית הישראלית. הבעיה השניה היא הפגיעה בעקרון הפרדת הרשויות הנגרמת כאשר בית המשפט "מזמין" באופן מפורש עתירות שיובאו בפניו."
מנהל הפעילות של התנועה, מר דני סימן מסר כי הוא מקווה שנציב תלונות הציבור על השופטים יפעל במהירות וביעילות לבירור התלונה, לדבריו "רק טיפול יסודי בהתבטאויות והתנהלויות מעין אלה יוכל להשיב את אמון הציבור במערכת המשפט, ולשכנע את אזרחי ישראל כי מערכת המשפט פועלת ללא משוא פנים".
עו"ד שחר בן מאיר הגיב לדברים: "באירוע המדובר השופט מלצר דיבר על עתירה לא נגד הליכוד אלא נגד כל המפלגות. לא הזמנה ולא בטיח".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו