אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

לתקתק ארוחה: מתכון מפנק לפסטה סלמון

מחפשים פתרון מפנק וטעים לארוחה קלה ומהירה? סידרנו לכם מתכון לפנה עם סלמון ברוטב אלפרדו מעודן שיחמם לכם את החורף

לתקתק ארוחה: מתכון מפנק לפסטה סלמון
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לפנה סלמון

מחפשים פתרון מפנק וטעים לארוחה קלה ומהירה? סידרנו לכם מתכון לפנה עם סלומון ברוטב אלפרדו מעודן שיחמם לכם את החורף

מצרכים: 

200 גרם פנה
150 קוביות סלמון
15 גרם עירית קצוצה
5 גרם פטרוזיליה קצוצה
1 גרם גרידת לימון
10 גרם חמאה
1 שן שום קצוצה
רוטב אלפרדו:
150 גרם שמנת מתוקה לבישול / שמנת צמחית
חלב לפי הצורך
20 גרם חמאה
1 כף קמח
1 גרם אגוז מוסקט
מלח לפי טעם

*למקפידים לא לערבב דגים וחלב יחד, ניתן להשתמש בשמנת צמחית ומחמאה בטעם חמאה

אופן ההכנה:

1. ממלאים מים בסיר ומביאים לרתיחה, מוסיפים קורט מלח ומבשלים כ 2-3 דקות את הפנה מומלץ להכין כאשר הרוטב מוכן ורק מוסיפים את הפנה.

2. שמים את החמאה במחבת רחבה, ברגע שנמסה מוסיפים את הקמח, מערבבים היטב ומסמיכים את הרוטב. מוסיפים את השמנת ומערבבים עם מטרפה מוסיפים את שאר המרכיבים. מוסיפים מלח לפי הטעם.

3. רגע האיחוד: מחממים מחבת מוסיפים את החמאה ומקפיצים את קוביות הסלמון. מוסיפים את השן שום, את רוטב האלפרדו ומבשלים כ-3 דקות. מוסיפים את העירית, הפטרוזיליה וגרידת לימון, מוסיפים לרוטב את הפנה ומגישים

בתאבון!

===========================

המתכון באדיבות השף אלעד אמסלם של רשת קפה גרג

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו