אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

קר בחוץ, חם בפנים: זה הפינוק הכי שווה לחורף

החורף כאן בשיאו וזו ההזדמנות להתפנק עם משהו חם ומתוק. סידרנו לכם 2 מתכונים למשקאות מפנקים שתשמחו לאמץ העונה, מסחלב ועד שוקולטה עם מרשמלו

1. שוקולטה עם מרשמלו

מנות: 4-6 כוסות | חלבי

לחורף מתוק במיוחד (צילום: שטארסטוק)

מצרכים:
1/2 ליטר חלב
3 כפות שטוחות קורנפלור
100 גרם(טבלה אחת) שוקולד מריר או לבן
2 כפיות ליקר שוקולד / קפה
1 מקל קינמון
קוביות מרשמלו

אופן ההכנה:
1. מערבבים את הקורנפלור עם מעט מים.

2. בפינג'ן (סיר עם ידית ארוכה), מרתיחים את החלב ומקל הקינמון. לאחר שהחלב כשהחלב רותח ומעלה קצף, מוסיפים לסיר את הקורנפלור המדולל.

3. מבשלים במשך 5-7 דקות, עד שהחלב הופך לסמיך.

4. מסירים את החלב מהאש ומוציאים את מקל הקינמון.

5. שוברים את השוקולד לקוביות, מוסיפים לסיר החלב ומערבבים היטב.

6. מוסיפים את הליקר לסיר ומערבבים עד לקבלת מרקם סמיך מאוד.

7. מוזגים את השוקולטה לספלים אישיים, מקשטים בקוביות מרשמלו ומעט אבקת קקאו, מוסיפים כפית ומגישים.


2. משקה סחלב 

סחלב ליום קר (צילום: שטארסטוק)

מנות: 4 כוסות | חלבי

מצרכים:
250 מ"ל חלב קר
1 כף גדושה סוכר
1 כף קורנפלור מהולה ברבע כוס חלב קר
1 כפית תמצית מי ורדים
1 כףגדושה קוקוס קלוי
1 כף אגוזים קצוצים דק
מעט קינמון

אופן ההכנה:

1.מרתיחים את החלב והסוכר

2.לאחר שהחלב הגיע למצב רתיחה מוסיפים את הקורנפלור המומס בחלב ולערבבים היטב.

3. מנמיכים את האש ולקראת רתיחה נוספת, מוסיפים את מי הוורדים ומבשלים עד לסמיכות הרצויה.

4. מעבירים לכוס ומוסיפים את הקוקוס, האגוזים ומעט הקינמון

==================

המתכון באדיבות השף הראשי של רשת קפה גרג – נדב מרום.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו