בית המשפט החליט היום (ראשון) לדחות באופן חלקי את בקשת המשטרה לצווי חיפוש במכשירי הטלפון של יועצי ראש הממשלה, למעט במכשירו של עופר גולן, בו יבוצע חיפוש מוגבל.

השופט כתב בפסק הדין: "אינני מתעלם מכך שבית המשפט העליון קבע כי בעניינו של עופר נודעת חומרה מיוחדת לנוכח העובדה שהוא נדרש לצאת מחדר החקירה חזרה לרכבו על מנת להביא את מכשיר הטלפון, וזאת בליווי קצין משטרה, חרף האמור, התוצאה לפיה דווקא בעניינו של עופר גולן יתקבל הצו, על אף הפגיעה החמורה יותר בזכויותיו בהשוואה לשאר החשודים, איננה יוצרת קושי כלשהו".

באשר לצו שניתן ביחס לנייד של עופר גולן, עורכי הדין המייצגים את יועצי נתניהו מתכוונים לערער על ההחלטה.

מעורכי הדין עמית חדד ונועה מילשטיין נמסר: ״אנחנו מברכים על החלטת בית המשפט שקיבל את עמדתנו. לאחר שבית המשפט העליון קבע שנפלו פגמים קשים, חוזרים ונשנים, בחקירת יועצי ראש הממשלה, היום קבע בית משפט השלום באופן סופי שלהפרות האלה יש מחיר – דחיית הבקשות למתן צווים. זהו למעשה המסמר האחרון שצריך להוביל לסגירת תיק החקירה נגד יועצי ראש הממשלה״.

כזכור, יועצי ראש הממשלה חשודים ב'הטרדת עד' כשששלחו רכב עם רמקולים ליד ביתו של עד המדינה בתיק 4000 שלמה פילבר, כדי לאיים עליו שלא יעיד במשפט. פילבר לא היה בביתו באותו זמן.

במהלך חקירתם של הארבעה, בוצעו חיפושים במכשירי הטלפון הניידים שלהם ללא צו שיפוטי כדין, ומבלי שהובהר להם כי באפשרותם לסרב לחיפוש במכשירי הטלפון הניידים והדבר לא ייזקף לחובתם. בשלב מאוחר יותר, הגישה המדינה בקשה למתן צו חיפוש במכשירי הטלפון הניידים של הארבעה.

בית המשפט העליון קיבל חלקית את את ערעורם של עופר גולן ויונתן אוריך וקבע כי הצו שניתן לבדיקת התכתובות הסלולריות שלהם, ניתן בצורה לא חוקית.

השופט אמנם לא פסל באופן גורף את הצו, אלא החזיר אותו לבית משפט השלום, כדי לבחון האם הצו קדם לחיטוט או שניתן רק לאחר הפלישה לפרטיות של השניים.