חדשות

רוב הישראלים: פתרון שתי המדינות לא יפתור הסכסוך

לפי כנס מחקרי יהודה ושומרון ה- 20 רוב הישראלים לא רוצים נסיגה מיהודה ושומרון ולא מאמינים לכוונות השלום של הפלסטינים. עם זאת, רוב הישראלים תומכים בנסיגה ישראלית במסגרת הסכם עם הרשות הפלסטינית.

(פלאש 90)

רוב גדול מבעלי הדעה (73%) אינו מוכן לשום פינוי או שמוכן לפנות התנחלויות לא חוקיות בודדות או מספר קטן בלבד של יישובים והתנחלויות חוקיים תמורת סיום הסכסוך עם הפלסטינים ושלום מלא. כרבע (27%) מוכן לפנות מספר גדול של יישובים/התנחלויות או את כל היישובים היהודיים ביו"ש.

כשליש מבעלי הדעה (38%) סבור כי המתנחלים ביו"ש מיוצגים בצורה אמיתית על-ידי מכלול גורמים (בני הציונות הדתית המשרתים כלוחמים בצה"ל, נוער הגבעות, ראשי מועצת יש"ע, מפלגות הימין, ראשי היישובים ביו"ש והרבנים ביו"ש) וכשליש (31%) סבור כי המתנחלים ביו"ש מיוצגים בצורה אמיתית על-ידי בני הציונות הדתית המשרתים כלוחמים בצה"ל.

הגורמים המשפיעים ביותר על עמדות הציבור בנוגע לפתרון הרצוי ביו"ש הם (א) ירי הקסאמים מעזה על יישובי הדרום (57%) (ב) מצב מפוני גוש קטיף (46%) (ג) השתלטות החמאס על עזה (46%).

דעות לגבי פתרון הסכסוך רוב בעלי הדעה (52%) תומך בנסיגה ישראלית (חלקית או מלאה) במסגרת הסכם עם הרשות הפלסטינית. רבע (25%) תומך בסיפוח (חלקי או מלא) של שטחי יו"ש, וכחמישית (18%) תומכים בהמשך הסטטוס קוו. הגורמים שאינם משפיעים על עמדות הציבור בנוגע לפתרון הרצוי ביו"ש הם (א) האיום האיראני (62%) (ב) העמדות וההצהרות של הרשות הפלסטינית (44%). רוב גדול מבעלי הדעה (71%) סבור כי קבלת הפתרון של "שתי מדינות לשני עמים" על-ידי ישראל לא יעשה שום דבר לסכסוך הישראלי-פלסטיני, או שימנע את החרפתו לזמן קצר בלבד.

נתניהו ויו"ש רוב המשיבים (57%) מזדהה עם המשפט לפיו על ראש הממשלה להתנגד ללחצים להקפאת הבנייה בירושלים. רוב המשיבים (67%) סבור כי תושבי יו"ש היהודים יצליחו להשפיע במידה בינונית ולמעלה מזה, על החלטות ממשלת נתניהו, לגבי עתיד ההתיישבות באזור זה. רוב בעלי הדעה (45%) סבור כי התנהגות ממשלת נתניהו כיום כלפי תושבי יו"ש היהודים היא התנהגות במידה הנכונה. חמישית מבעלי הדעה (20%) סבורה כי ההתנהגות רכה מדי, וכשליש (34%) סבור כי ההתנהגות קשוחה מדי. רוב בעלי הדעה (60%) סומכים במידה חלקית (ככה-ככה) או מלאה על ממשלת ישראל שתצליח לקבל החלטות נכונות לגבי עתיד ההתיישבות ביו"ש.

האם שכנינו מעוניינים בשלום? רוב גדול מן המשיבים (74%) לא-מזדהה עם המשפט לפיו הפלסטינים מעוניינים בשלום עם מדינת ישראל. רוב גדול מן המשיבים (72%) לא-מזדהה עם המשפט לפיו בשנה הקרובה ייחתם הסכם שלום בין ישראל לרשות הפלסטינית

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

הצטרפו אלינו