הלהיט של החורף: מתכון למרק עם טוויסט

אין ספק שמרק הוא אחד מהדרכים הכי משמחות להעביר את הקור, אבל בשילוב עם קרוטונים קריספים והמון גבינה זה כבר חגיגה אמיתית. מתכון קל למרק בצל עשיר שיעשה לכם את החורף להרבה יותר שמח

הלהיט של החורף: מתכון למרק עם טוויסט
  (צילום: שאטרסטוק)

מתכון למרק בצל

אין ספק שמרק הוא אחד מהדרכים הכי משמחות להעביר את הקור, אבל בשילוב עם קרוטונים קריספים והמון גבינה זה כבר חגיגה אמיתית. מתכון קל למרק בצל עשיר שיעשה לכם את החורף

מצרכים:
5-6 בצלים פרוסים דק
1 כף עלי טימין, קצוץ דק מאד
100 גרם חמאה
1 כוס יין לבן (לא חובה)
2 ליטר מים
3 כפות אבקת מרק בצל/עוף (פרווה)
פלפל לבן, מלח, מעט סוכר

לתוספת: פרמז'ן/ גבינה מותכת וקרוטונים ביתיים (מתכון מצורף למטה)

אופן ההכנה:

1.לחמם את החמאה עד שהיא חומה (לא שחורה!)

2.לזרוק לתוך החמאה את הבצל והטימין הקצוץ ולבשל עד שהבצל רך וחום.

3. להוסיף את היין ולערבב היטב, לגרד את התחתית. לצמצם את כל היין.

4.להוסיף את המים ולאחר שמגיע לרתיחה להוסיף את התבלינים ואת אבקת המרק. לבשל כ-20 דקות נוספות ולתקן טעמים.

טיפ: במקרה שמשתמשים ביין בישול מתוק צריך פחות סוכר. הסוכר רק צריך לאזן את חמיצות היין.

(המתכון באדיבות השף הראשי ברשת קפה גרג, נדב מרום)


מתכון לקרוטונים ביתיים

מצרכים:
פרוסות חלה
שמן זית
זעתר/עשבי תיבול לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.

2. חותכים לקוביות את פרוסת החלה, מסדרים בתבנית מרופדת בנייר ומתבלים בשמן זית וזעתר

3. מכניסים לתנור עד להזהבה

4. מעבירים את קוביות החלה המוזהבות לצינון ולאחר מכן מומלץ להעביר לכלי אטום

בתאבון!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו