אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

נשאר לכם אורז משבת? כך תהפכו אותו למנה גאונית

אם נשאר לכם אורז משבת, זה בדיוק הזמן לעשות לו מייק אובר מרענן ולהפוך אותו למנה טעימה ומשביעה שתרצו לאמץ בכל יום ראשון מחדש. צפו עכשיו במתכון

נשאר לכם אורז משבת? כך תהפכו אותו למנה גאונית
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לאורז וירקות מוקפצים

אם נשאר לכם אורז משבת, זה בדיוק הזמן לעשות לו מייק אובר מרענן ולהפוך אותו למנה טעימה ומשביעה שתרצו לאמץ בכל יום ראשון מחדש.

מצרכים:

6 כוסות אורז מבושל (מומלץ מסוג יסמין)
חזה עוף מבושל וחתוך לקוביות
3 כפות שמן קנולה
3 ביצים גדולות (לא חובה)
1/2 בצל גדול
קורט מלח
1/2 גמבה גדולה, חתוכה לקוביות
1 גזר גדול, קלוף וחתוך לקוביות
1/2 כוס (70 גרם) אפונה קפואה
1/2 כוס תירס משימורים
1/2 כוס ברוקולי קפוא ומופרד לפרחים
1 כפית כורכום
1/2 2 כפות רוטב סויה
1/2 1 כפות סוכר חום
1/2 כפית פלפל לבן
2 ענפי בצל ירוק, פרוסים

אופן ההכנה:

1. במחבת רחבה, מחממים 1/2 כף שמן על אש בינונית-גבוהה.

2. כשהשמן חם, מוסיפים ביצים טרופות וממשיכים לטרוף אותן בפנים בעזרת מרית במשך 30-60 שניות, עד שהן מבושלות ומתקבלת מעין חביתה רכה מאוד. מוציאים אותן לצלחת ומניחים בצד. אם הווק או המחבת התלכלכו, מנגבים במגבת נייר.

3. מחממים בווק / במחבת 1/2 2 כפות שמן על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים את הבצל וקמצוץ מלח ומטגנים במשך כ-2 דקות עד שהבצל מתחיל להתרכך.

4. מוסיפים את הירקות ומבשלים עוד 2 דקות.

5. מתבלים בכורכום, מערבבים היטב ומוסיפים את האורז המבושל. ממשיכים לערבב את האורז והירקות במשך 1-2 דקות.

6. מוסיפים את חזה העוף, מוסיפים את רוטב הסויה ומוסיפים את הסוכר החום, הפלפל הלבן ומערבבים היטב.

7. מוסיפים את "החביתה" ופרוסות הבצל הירוק ומערבבים במשך חצי דקה נוספת, מסירים מהאש ומגישים מיד.

בתאבון!

אם בכתבה נמצאה טעות או פרסומת לא ראויה. דווחו לנו >
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו