המחאה באיראן מתחדשת: לאחר שנשיא איראן חסן רוחאני הודה אמש כי ארצו הפילה את המטוס האוקראיני והובילה למותם של 176 הנוסעים, אלפי אזרחים איראניים יצאו הלילה (ראשון) לרחובות והפגינו נגד השלטון המקומי. בכלי התקשורת המקומיים דווח כי שגריר בריטניה באיראן, רוברט מקייר, נעצר במהלך מחאה בטהרן ונלקח לחקירה.

במשרד החוץ הבריטי אישרו את הדיווחים על מעצרו של השגריר, שלטענתם הגיע לעצרת לזכר ההרוגים בהתרסקות המטוס – אך עזב את המקום כשהטקס הפך להפגנה נגד השלטון. בדרכו חזרה תיעד הפגנה נוספת – וכתוצאה נעצר. מקייר שוחרר לאחר כשעתיים, בעקבות התערבות של משרד החוץ האיראני ששוחח עם גורמים בלונדון על הנושא.

שר החוץ הבריטי דומיניק ראב אמר כי הוא רואה בחומרה רבה את המעצר, המהווה לדבריו "הפרה בוטה של החוק הבינלאומי". לטענתו, "הממשל האיראני על פרשת דרכים. הוא יכול להמשיך לצעוד לעבד נידוי ובידוד פוליטי וכלכלי, או לנקוט צעדים להרגעת המתיחות ולהיות מעורב בדרך דיפלומטית".

במהלך ההפגנות נשמעו קריאות רבות נגד השלטון האיראני. "המשטר אומר לנו שהאויב שלנו הוא ארה"ב, אבל למעשה האויב שלנו נמצא ממש כאן" אמרו בין השאר. "סולימאני היה רוצח, וכך גם המנהיג שלו. חמינאי, תתפטר".

במשמרות המהפכה ניסו לדכא את המחאה באלימות, כשעל פי חלק מהדיווחים הכוחות אף פתחו באש חיה לעבר המפגינים. כמו כן המשטר חסם את הגישה לאינטרנט במדינה, במטרה לבלום את התפשטות המחאות וכדי למנוע העלאת תיעודים מההפגנות לרשתות החברתיות.

טראמפ תמך במפגינים: "האומץ שלכם מעורר השראה"

במקביל, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הביע תמיכה במחאת האזרחים האיראנים – כשכתב בטוויטר ציוץ בפרסית המופנה למפגינים. "לאנשים האיראנים האמיצים שסובלים: אני עומד לצידכם מתחילת כהונתי כנשיא, וממשלתי תמשיך לעמוד לצידכם" כתב. "אני עוקב מקרוב אחרי ההפגנות, האומץ שלכם מעורר השראה".

"על ממשלת אירן לאפשר לארגוני זכויות אדם לפקח ולדווח על מה שקורה במחאה המתמשכת של העם האיראני" הוסיף והבהיר. "אסור שיהיה עוד טבח המוני של מוחים, או השבתה של רשת האינטרנט. העולם צופה