מבזקים
סרוגים

פעם שלישית ב-80 שנה: מזג האוויר ממשיך לשבור שיאים

בשירות המטאורלוגי מתייחסים לסערה הפוקדת את מדינת ישראל זה כבר היום השלישי ומגלים כי כמות הגשמים שירדה בצפון בשבועיים האחרונים לא נראתה כבר מעל ל- 50 שנה

גיא עזרא | חדשות סרוגים
י"ב טבת התש"פ
פעם שלישית ב-80 שנה: מזג האוויר ממשיך לשבור שיאים

גשמי ברכה.

בשירות המטאורלוגי מתייחסים לסערה הפוקדת את מדינת ישראל זה כבר היום השלישי ומגלים כי כמות הגשמים שירדה בצפון בשבועיים האחרונים לא נראתה כבר מעל ל- 50 שנה.

על פי נתוני השירות, במישור החוף הצפוני וברמות מנשה הצטברו בתקופה זו כ-350 עד 400 מ"מ. בגליל המערבי והעליון יותר מ-400 מ"מ ירדו. במספר תחנות נמדדו אף יותר מ-450 מ"מ מאז 25 בדצמבר.

מהשירות נמסר כי כמויות הגשם הללו לפרק זמן של שבועיים הן יוצאות דופן – מתחילת המדידות לפני כ-80 שנה נמדדו כמויות כאלה בצפון הארץ רק בשני מקרים, בדצמבר 1951 ובינואר 1969.

36 שעות של גשם: זרימות אדירות בצפון. צפו
36 שעות של גשם: זרימות אדירות בצפון. צפוצילום: 36 שעות של גשם: זרימות אדירות בצפון. צפו

במקביל, גורמים ברשות המים הביעו שביעות רצון בשיחה לסרוגים מכמות המשקעים שירדה בימים האחרונים. על פי הגורמים, מאז שעות הבוקר בלבד עד עכשיו עלה מפלס הכנרת בעוד 4 ס"מ. מדובר בעלייה כוללת של 27 ס"מ מתחילת החורף. כעת עומד מפלס הכנרת על 211.07- עליה.

הגורמים מציינים כי אחרי כמות המשקעים הגדולה שירדה בצפון, מרכז הכובד של אירוע הגשם עבר דרומה. על פי הנתונים בניצנים ירדו 122 מ״מ. גת – 60 מ״מ. כפר ורבורג – 95 מ״מ. עין צורים – 116 מ״מ.

"הגשמים שהדרימו עוררו את הנחלים באזור, נחל לכיש ונחל אלה זורמים בעוצמות גבוהות מאוד, מוערכות כקרובות לשיאים היסטוריים", מסרו הגורמים.

גשם השירות המטאורלוגי מזג אוויר רשות המים תחזית מזג האוויר