סקר מנדטים חדש שמתפרסם הבוקר (חמישי) באתר 'וואלה' שבוע בלבד לסגירת הרשימות, מעלה תמונת קיפאון בכל הנוגע למפת חלוקת המנדטים למפלגות ולגושים. עוד עולה מהסקר, כי חיבורים של המפלגות הקטנות הן בימין והן בשמאל, אינם צפויים לשנות את מפת תמונת הגושים.

על פי הסקר, שנערך על ידי מכון מדגם בראשות מנו גבע, לו הבחירות היו נערכות היום הייתה מפת חלוקת המנדטים נראית כך: כחול לבן 35, הליכוד 33, הרשימה המשותפת 13, ישראל ביתנו 8, ש"ס 8, יהדות התורה 8, הימין החדש 6, העבודה- גשר 5, המחנה הדמוקרטי- 4.

הבית היהודי- עוצמה יהודית (2.8%) אינה עוברת את אחוז החסימה. מי שנסקר הפעם בנפרד הוא בצלאל סמוטריץ' בראשות האיחוד הלאומי שמקבל 1.1% בלבד ואינו עובר את אחוז החסימה.

גוש ימין חרדים ללא ליברמן: 55 מנדטים. גוש שמאל- מרכז- ערבים: 57 מנדטים.

עם זאת חיבור של הימין החדש, הבית היהודי, עוצמה יהודית והאיחוד הלאומי, יניב 8 מנדטים בלבד לגוש הימין, בעוד חיבור בשמאל של העבודה- גשר והמחנה הדמוקרטי יניב 9 מנדטים לגוש השמאל.

בתוך כךף שר הביטחון נפתלי בנט ושר התחבורה בצלאל סמוטריץ' נועדו אמש (רביעי) במשרד התחבורה וגיבשו הבנות ראשוניות בלבד לריצה משותפת וחלוקה טנטטיבית למקומות ברשימה.

על פי האיחוד המסתמן, בשלב השני יתקיים חיבור יחד עם הבית היהודי ובשלב שלישי אולי גם עם עוצמה יהודית, אותם לקחו השניים בחשבון לקראת צירוף מאוחר יותר.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

נחתם הסכם, הרב רפי ובן גביר

כרגע החלוקה המסתמנת היא שבנט יעמוד בראש הרשימה והבית היהודי והאיחוד הלאומי יתברגו ברשימה בצורת ריצ'-רצ' זוגי ולא הצבה של אחד ל- 3 כמו שהתקיים ברשימת 'ימינה' בבחירות האחרונות. בכך, הוא מקיים משא ומתן מול מפלגה אחת. בנוסף יהיו מקומות שמורים לרשימת עוצמה יהודית משום שבנט לא מעוניין בחלוקת 1/3 בין הרשימות.

הרשימה על פי אותן הבנות ראשוניות צפויה להראות כך:

1. נפתלי בנט 2. רפי פרץ/ בצלאל סמוטריץ' 3. איילת שקד 4. רפי פרץ/ בצלאל סמוטריץ' 5. איתמר בן גביר 6. מתן כהנא 7. אופיר סופר/ מוטי יוגב 8. הימין החדש 9. אופיר סופר/ מוטי יוגב 10. הימין החדש 11. יצחק וסרלאוף.

בכיר בימין החדש מסר בתגובה לסרוגים: "מדובר בספין שקרי לחלוטין".