אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

סורגים שבת: מתכון לפשטידת בשר

מחפשים תוספת מחממת לשבת? סידרנו לכם מתכון פשוט וטעים לפשטידת בשר, תפוח אדמה ועגבניות, שתשמחו לאמץ לארוחת שבת ולא רק- כך תכינו שלב אחרי שלב

סורגים שבת: מתכון לפשטידת בשר
  (צילום-נמרוד סונדרס/ מאסטר שף)

מתכון לפשטידת תפוחי אדמה ובשר

מחפשים תוספת מחממת לשבת? סידרנו לכם מתכון פשוט וטעים לפשטידת בשר, תפוח אדמה ועגבניות, שתשמחו לאמץ לארוחת שבת ולא רק- כך תכינו שלב אחרי שלב

מצרכים:
3 תפוחי אדמה לבישול
2 חלמונים
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל קלוף וקצוץ דק
3 שיני שום כתושות
4 כפות רסק עגבניות
1 כוס מחית עגבניות
1 כוס שימורי אפונת גינה עדינה
2 כפות שמן זית
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לרבעים ומבשלים במי מלח במשך כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים לחלוטין.

2. מועכים לפירה חלק, מוסיפים חלמונים, מתבלים בפלפל ואם יש צורך גם במלח ומערבבים לפירה חלק.

3. בינתיים: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה.

4. מוסיפים בשר טחון ושחמים במשך כ-5 דקות, מוסיפים רסק עגבניות ומחית עגבניות, שימורי אפונת גינה עדינה ומבשלים יחדיו במשך כ-5 דקות נוספות, מוסיפים מלח ופלפל

5. יוצקים את תערובת הבשר לתבנית משומנת בקוטר 26 ומהדקים.

6. משטחים את הפירה מעל הבשר בשכבה אחידה.

7. אופים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ30 דקות.

שבת שלום!

=====================

המתכון באדיבות המותג מאסטר שף

אם בכתבה נמצאה טעות או פרסומת לא ראויה. דווחו לנו >
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו