מבזקים
סרוגים

המורה מאפרת שניצלה ע"י תלמידיה שוחררה מביה"ח

חן דנציגר תושבת אפרת בת ה- 29, שהתמוטטה בבית הספר בו היא מלמדת בבית שמש לפני כשבועיים, שוחררה מבית החולים 'הדסה' לאחר הטיפול במערך הלב כשהיא במצב טוב ויציב

גיא עזרא | חדשות סרוגים
ב' טבת התש"פ
המורה מאפרת שניצלה ע"י תלמידיה שוחררה מביה"ח

חן דנציגר תושבת אפרת בת ה- 29, שהתמוטטה בבית הספר בו היא מלמדת בבית שמש לפני כשבועיים, שוחררה היום (שני) מבית החולים 'הדסה' לאחר הטיפול במערך הלב כשהיא במצב טוב ויציב.

חן, מחנכת בבית הספר ברנקו וייס בבית שמש, התמוטטה לפני כשבועיים בכניסה לבית הספר כתוצאה מדום לב והייתה במוות לבבי. תלמידי בית הספר וצוות מד"א שהוזעק למקום השיבו לחן את הדופק והיא פונתה להדסה. צוות קרדיולוגים במערך הלב בבית החולים עקבו מאז אחר מצבה הלבבי של חן והעמיקו בנסיבות ההתמוטטות. לאחר ניתוח במהלכו הושתל בגופה דפיברילטור שנועד לעקוב אחר הפעילות הלבבית ולמנוע אירועים חוזרים של דום לב, היא שוחררה לביתה כשמצבה יציב.

מורה מהיישוב אפרת ניצלה בזכות החייאה של תלמידיה
מורה מהיישוב אפרת ניצלה בזכות החייאה של תלמידיהצילום: מורה מהיישוב אפרת ניצלה בזכות החייאה של תלמידיה

ד"ר דוד לוריא, מנהל היחידה להפרעות קצב לב בהדסה, סיפר: "חן שוחררה לשמחתנו לאחר שאירוע דרמטי של דום לב הסתיים בטוב. בבדיקות שבוצעו בהדסה נמצא שהיא סובלת ממצב שעלול לסכן את חייה ועל כן הוחלט להשתיל מכשיר דפיברילטור מדור מתקדם שמושתל מתחת לעור, בלי צורך להיכנס ללב, ומבצע מעקב אחר מצב ליבה בכל דקה. כך נצליח למנוע אירועים חוזרים שכאלה בעתיד. מצבה כעת טוב ואנו מקווים שתמשיך בחייה בהחלמה מהירה".

עם צאתה מהמחלקה הקרדיולוגית, הודתה חן לצוות האחיות והרופאים אשר טיפלו בה: "שהיתי כאן המון זמן, זה לא פשוט, אבל הטיפול המסור והדואג הפך את זה לסוג של חופשה. אני מודה לכל מי שהיה שותף מהרגע שהגעתי ועד להשתלת המכשיר. תודה לכם".

אפרת בית שמש ברנקו ויס הדסה חן דנציגר