אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

02: כבר לא צריך לנסוע עד תל אביב בשביל קולינריה | ביקורת מסעדות

אחרי לא מעט דוכנים ומסעדות קלילות במחנה יהודה, החלטנו לשלוח את מבקרי האוכל שלנו אסף ומיכל לבדוק גם את מסעדות השף הירושלמיות. כי מי אמר שיש קולינריה טובה רק בתל אביב? | ביקורת 02

כבר לא צריך לנסוע עד תל אביב | ביקורת מסעדות
  (צילום: אפיק גבאי)

ביקורת-מסעדות: מסעדת 02

יצא לנו להיות בשנים האחרונות במלון ענבל, בעיקר בזכות הביקורים של בני המשפחה שלנו מחו"ל בארץ. לפני שנה נפתחה שם מסעדת 02 ומה רבה הייתה שמחתנו כשגילינו שהשף של המסעדה הוא- נמרוד נורמן שהיה השף של מסעדת 'אנה' בירושלים (מהמסעדות הטובות והאהובות עלינו ביותר).

הגענו בצהרי שישי למסעדה עם המון ציפיות ועם הרכש החדש למשפחתנו (אורי הבת שלנו שנולדה לפני חודשיים) וכך היא זכתה כנראה  להיות "מבקרת המסעדות" הצעירה ביותר בארץ ואולי אפילו בעולם.

בלובי המלון לא היה ממש שילוט למסעדה ואחרי כמה בירורים וכמה עוברי אורח נחמדים הצלחנו להגיע למחוז חפצנו.

(צילום: אפיק גבאי)

כיאה למסעדת שף, ניכר שחשבו כאן על כל הפרטים הקטנים. החל מהעיצוב של המקום (שזכה אגב בתחרות בינלאומית) ועד המחשבה על הקונספט המסעדה בניחוח ים תיכוני עם טעמים שונים של העולם הגדול. מסעדה עם טאצ' ירושלמי מודרני, בקיצור ממש לא חדר אוכל של מלון.

ביקרנו במקום במסגרת פסטיבל המסעדות הפתוחות שהיה בירושלים ולכן נתנו לנו את האופציה להיכנס למטבח ולהיות שותפים לתהליך הכנת האוכל ולבשל יחד עם השף נמרוד והצוות שלו.

פתחנו בחציל שרוף עם ביצת עלומה בתור נשנוש להתחלה, שהיה עשוי במידה מדויקת עם שילוב טעמים נכון. ואחרי זה למנה ראשונה קיבלנו סשימי לוקוס שאף עזרנו לפלט אותו.

בנוסף, היה למנה הראשונה סלט ירקות חורף וסרדינים. אתם בטח שואלים מה הכוונה ב"ירקות חורף"? זה בעצם מהות ההבדל בין מסעדת שף למסעדה רגילה, במקום לרשום מלפפון, קולורבי וצנון, רושמים 'ירקות חורף'.

בגזרת הבשרים טעמנו את האסאדו המפורק על קרם טחינה ואת נתח האנטריקוט לצד בצלי שאלוט ממולאים בעוד בשר, בורגול, אורז ועוד מיני טובין.

אין ספק שהבשר בושל במידה מדויקת עם עומק של טעמים, יש שילובים של טעמים שניתן למצוא רק במסעדת שף, כמו: מלפפון מושרה בשמיר, כמו שמן כוסברה, כמו רוטב ויניגרט זעתר חם ועוד טעמים רבים אחרים.

השף נמרוד ואסף מבקר האוכל

לקינוח, בחרנו לטעום את הקראמבל צנוברים עם אגסים ותפוחים בצד גלידת פיסטוק (שילוב מצוין…התחלנו להכין את זה בבית).

הופתענו לגלות את הידע הנרחב שיש למלצרים במסעדה באוכל ויין, לאחר מכן הוסבר לנו כי מאחר ולמסעדה מגיעים הרבה תיירים וישראלים שמבינים בתחומים הללו, אז יש ציפייה שהצוות יכיר את המושגים השונים כפי שמקובל במסעדות שף שונות ברחבי העולם.

"מוזר לאנשים להיכנס למסעדה בתוך מלון" אומרים לנו אסף ונמרוד, אבל חלק מהמסעדות הגדולות בעולם הם כאלו ויש אפשרות להרגיש את ההבדל הין מלון שיש לו 800 איש בסרוויס לעומת היחס האישי והמשפחתי שמקבלים במסעדה.

לסיכום, אם אתם מחפשים מסעדה ירושלמית אותנטית עם טויסט של שף, 02 היא בול המקום. והכי חשוב יש מלא חניה באזור! כך שממש לא צריך כבר לנסוע עד תל אביב בשביל חוויה קולינרית גבוהה.

להערות והמלצות על מסעדות: assafmichalfood@gmail.com

==================================

מסעדת 02 |  מלון ענבל, רחוב זבוטינסקי

מתאים ל: # חברים #בילוי זוגי #להרשים תיירים מחו"ל

הניקוד שלנו:

מחיר:✰ ★★ ★ ★
אוכל:★★ ★ ★ ★
שירות: ✰★ ★ ★ ★
אווירה:✰ ★ ★ ★ ★

כשר בשרי

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
המבקר לא אמור להיות לא מוכר?
לא מבין | 27-12-2019 11:54
זאת פרסומת ולא ביקורת.