שרת המשפטים לשעבר איילת שקד מתייחסת למערכת הבחירות השלישית תוך שנה ומטילה את מלוא האחריות על מפלגת 'כחול לבן'. על המתכונת בה הציונות הדתית צריכה לרוץ היא אומרת כי היא נוטה לתמוך ברעיון של רשימה אחת גדולה.

בראיון ל'ישראל ביום', אמרה שקד: "האשמה על בחירות שלישיות מוטלת על כחול לבן. אינני מבינה מדוע הם לא קיבלו את מתווה הנבצרות שיזם הנשיא. לא היה שום נושא הרה גורל שהיה במחלוקת. כחול לבן כבר היו מוכנים לשבת בממשלה אחת עם כל הגוש הימני – דתי, הייתה להם בעיה עקרונית לכהן תחת ראש ממשלה עם כתב אישום, אבל סעיף הנבצרות פתר את הבעיה הזו".

על המעבר מתפקיד שרת משפטים לח"כית מהשורה אמרה שקד: "החיים הפוליטיים הם כמו גלגל. כל מי שנמצא בחיים הפוליטיים צריך לדעת שזו ריצת מרתון. יש תקופות שהן יותר טובות ויש תקופות פחות טובות. יכולתי להיות עכשיו שרה אחרי שנתניהו הציע לנו שני תיקים או שנקבל את תיק הביטחון. אני העדפתי שבנט יקבל את תיק הביטחון, כי זה נראה לי יותר חשוב. גם אחרי שהייתי שרת משפטים מאוד משפיעה, אסור שהשתן יעלה לראש, ואפשר לחזור לעבודה של ח"כ בכנסת, כי כל עבודה פרלמנטרית היא רצינית וחשובה".

שקד אומרת כי בחירות שלשיות תוך שנה הן פגיעה חמורה ביחס של האזרח למערכת הפוליטית: "זה איום ונורא. זו הפעם הראשונה שאני מתביישת בהיותי פוליטיקאית. זו פגיעה של המערכת הפוליטית בכל הציבור. משום שהמערכת המשפטית שיתקה את ממשלות המעבר, יש כעת פגיעה קשה באנשים. מערכת הבריאות נפגעה בשל אי העברת תקציבים, המגזר השלישי נפגע, ועקב כך הרבה מאוד עמותות לא מקבלות את תקציביהן".

על האופן בו הציונות הדתית צריכה להתמודד אמרה שקד: "עלינו לראות מה יותר נכון לעשות, האם ללכת ברשימה דתית אחת, כפי שעשינו במסגרת ימינה, או ללכת בשתי רשימות נפרדות כדי להגדיל את הגוש. אני בהחלט נוטה לתמוך ברעיון של רשימה אחת גדולה, ובימים הקרובים נצטרך להכריע בעניין זה".