בחירות 2020. רבבות מילים נכתבו כבר על המשבר הפוליטי הקשה שמתרחש כעת. כולם מאשימים את ליברמן / גנץ / נתניהו – והכל נכון. אבל יש נתון אחד שרבים לא לוקחים בחשבון במשחק ה"מה-היה-קורה-אילו": אילו פייגלין לא היה מתמודד והכל היה עובד לפני התכנון, בנט היה נכנס לכנסת עם 4 מנדטים, במקום שיחסרו לו 1,300 קולות. לפי חוק באדר-עופר המנדטים של בנט היו יורדים מהימין והשמאל בשווה. הוא היה גורע 2 מנדטים לימין ועוד 2 לגוש השמאל ומשנה את המאזן של 60-60 שהתרחש בסוף.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
ואז הגיעו הבחירות השניות וקריאת אחדות גדולה עלתה מכל עבר. בנט ושקד חזרו לציונות הדתית והתאחדו חזרה עם האיחוד הלאומי – הבית היהודי, ובדרך השאירו את עוצמה יהודית מחוץ למשחק. אפשר בהחלט להבין את בנט, שחותר להנהגה לאומית ולא רצה שתדבק בו התווית שהתמודד יחד עם איתמר בן גביר באותה רשימה. גם סמוטריץ' נלחץ מבן גביר הפופולרי, שעוקף אותו מימין ומתחרה איתו על אותו אלקטורט. אבל כל זה לא משנה את התוצאה, ששניהם דחקו את בן גביר אל שולי הרשימה למקום לא ריאלי, והותירו אותו להתמודד לבד.
קמפיין מיותר נגד עוצמה
המצב שנוצר היה שכמעט כל קמפיין הבחירות של "ימינה" התמקד בעוצמה יהודית. במקום לנסות להביא קולות מהליכוד או מפליטי כחלון, התמקדו בנט וסמוטריץ' בכל הכח בעוצמה יהודית ולשם מיקדו את כל הכוחות. בין השאר גם בנט וגם סמוטריץ' ביקשו בשיחות עם ראש הממשלה נתניהו את תקיפת עוצמה יהודית, בתמורה לתמיכה בו לאחר הבחירות, כפי שנחשף בסרוגים. גם שעוצמה יהודית עברו בכל הסקרים ועמדו באופן עקבי מעל 4 מנדטים, המשיכו בנט וסמוטריץ' להיאבק בהם עם קמפיין "הם לא יעברו", שהפך לנבואה שמגשימה את עצמה.
הסוקרים המובילים של המדינה, פרופ' קמיל פוקס ומנו גבע, טענו בתוקף שהם העבירו את עוצמה בכל הסקרים האחרונים כיון שכך הייתה התוצאה 5 ימים לפני הבחירות, בעת סגירת הסקרים. אולם ההתייצבות של נתניהו לצד סמוטריץ' ובנט בקמפיין נגד עוצמה יהודית, הורידה את המפלגה מתחת לאחוז החסימה והורידה לטמיון 2.5 מנדטים יקרים לימין. מלבד זאת רבים ממצביעי בנט-שקד התקשו להצביע לסמוטריץ' והרב פרץ.
לכן עם כל הרצון לאחדות והכמיהה של רבים לראות מפלגה אחת שמייצגת את גווני הציונות הדתית השונים – חר"דלים ולייטים כאחד – זו תהיה טרגדיה לחזור שוב על אותה טעות. הגיע הזמן להבין שבכל פעם שרצו בשני ראשים הימין הציל מנדטים יקרים.
==
ברל'ה קרומבי הוא איש יחסי ציבור ובעל משרד פרסום. מנהל מרכז 'שמיא' בנחלאות ופעיל חברתי בירושליםד

מה דעתך בנושא?
47 תגובות
6 דיונים
נועם
יוסי מרשק דומה לאבא שלי
17:27 31.12.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נועם
עידית נוידרפר מזכירה לי את אמא שלי
18:14 25.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נועם
הרבי מלובביץ' ישו מוחמד הנביא מואפק טריף
18:14 25.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יהודי
בתור האסטרטג של עוצמה בבחירות הקודמות אתה צריך להגיע למסקנות הפוכות. אבל לא יאומן כמה הכיס הפרטי משפיע ..אותך מעניין שתהיה לך עבודה לא טובת עם ישראל כשאתה מוציא משפט כזה...
בתור האסטרטג של עוצמה בבחירות הקודמות אתה צריך להגיע למסקנות הפוכות. אבל לא יאומן כמה הכיס הפרטי משפיע ..אותך מעניין שתהיה לך עבודה לא טובת עם ישראל כשאתה מוציא משפט כזה מהפה . נכשלתם כישלון חרוץ בבחירות האחרונות , הונאתם ציבור שלם ביהירות שלכם לרוץ לבד..הראתם סקרים פיקטיביים ויצרתם באזז של היה באמת . תלוש מהמציאות פשוט תלוש
המשך 05:31 16.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מלי
יעיפו אותך ואת כל הגזענים המתנשאים הטהרנים מדושני עונג שכמותכם. והפעם לא נזיל אפילו דמעה אחת כליכם... ושוב קפוץ לנו סמוטריץ גמד קטן ועלוב.
14:51 15.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ר.
בעקבות 2 מערכות הבחירות שכבר עברנו: הכח של עוצמה יהודית ידוע. הכח של המפד"ל הותיקה ידוע. הם יכולים עכשיו לחלק את המקומות ביניהם על פי תוצאות הבחירות שהיו וכך לא להפסיד קולות סתם.
09:16 15.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
t
מה אתה מציע?
00:08 15.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הימין
כ
23:26 14.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
משה
ו
22:07 14.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
סמוטריץ מסוכן
הדיח את אורי אריאל,ידיח את הרב פרץ,וידיח את עצמו,כי לא יעבור את אחוז החסימה.
20:22 14.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר