מהלך שהתחיל להתגלגל לאחרונה לפיו ייערכו פריימריז פתוחים בין מפלגות הציונות הדתית, מעלה לכאורה כי מאחוריו עומדים יו"ר האיחוד הלאומי בצלאל סמוטריץ' ויו"ר הימין החדש איילת שקד במטרה לכבוש את הציונות הדתית מידיו של הרב רפי פרץ, יו"ר הבית היהודי.
ביום חמישי שעבר נערכה פגישה בין סמוטריץ' ושקד בביתה בתל אביב, אליה דחפו איתי גרנק ואסי רוסו ממובילי המחאה הציבורית לקיום פריימריז פתוחים ומיזוג המפלגות בצורה מלאה, שם דנו ביניהם בנושא, כשבמהלכה החליטו לדחוף את הפריימריז הפתוחים. השניים סיכמו ביניהם כי מי שהכי טוב ינצח ויזכה בראשות הרשימה.
פגישה נוספת התקיימה אתמול תוך כדי הדיונים בכנסת וקידום להעברת חוק פיזור הכנסת בלשכת שר התחבורה בין סמוטריץ' לשקד. כזכור, בין השניים מערכת יחסים חברית ויציבה שהתבטאה בין היתר במהלך שיתוף הפעולה במפלגת ימינה במהלכה ערכו שקד וסמוטריץ' סרטונים ביחד, קיימו שידורים ישירים בפייסבוק וגם היו הכוח המניע לקידום לחיבור שלוש המפלגות.
לסרוגים נודע כי שקד אומרת למקורביה ש"בימים הקרובים כולם יחליטו ביחד מה הדרך הכי נכונה לרוץ", ושאכן כבר בימים הקרובים צפויה עוד פגישה של צדדי המשא ומתן בין הבית היהודי והאיחוד הלאומי להיערכות לבחירות יחד.
גורמים בבית היהודי מסרו לסרוגים כי "נראה שכל הרצון שלהם ללכת לפריימריז פתוחים נועד בשביל להדיח את הרב פרץ ואת הבית היהודי מהנהגת הציונות הדתית".
3 אפשרויות של שקד
לשקד עומדות שלוש אפשרויות: להמשיך עם נפתלי בנט בימין החדש, במידה ויש פריימריז פתוחים שקד תתמודד בהם או אף במרכז הבית היהודי כשהיא מכוונת לכבוש את הראשות. ואפשרות שלישית, לפרוש מהחיים הפוליטיים ולהתפקד בליכוד, לחכות 3 שנים להעברת תקופת האכשרה הנדרשת על פי חוקת הליכוד.
נציין כי יש 72 שעות מהרגע שהכנסת מתפזרת עד יום ראשון הקרוב, שהוא המועד האחרון שבו ניתן להתפלג או להתמזג, באישור הוועדה המסדרת, וגם ליהנות מיחידת המימון, כך הזכיר אתמול היועץ המשפטי של הכנסת איל ינון לחברי הכנסת. נציין כי לפילוג צריך 1/3 סיעה, שקד לא יכולה להתפלג אלא רק באישור של היושב ראש המשותף נפתלי בנט בכדי שתוכל להצטרף למפלגה אחרת.
גורם המעורב בקידום הפריימריז אומר לסרוגים כי "ברור שלשניהם יש את האינטרסים הפרטיים. בצלאל יש אינטרס ללכת לפריימריז פתוחים ולתפוס את ההנהגה אליה הוא לא יכול להגיע דרך האיחוד הלאומי". על שקד הוסיף: "שתגלה אומץ, ותקפוץ למים על מנת להתמודד".
בסקר שפורסם אתמול בסרוגים ונעשה על ידי מכון הסקרים 'מסקר', המתמחה בניתוח ומיפוי נתונים בציונות הדתית, מעלה כי לו היו מתקיימים פריימריז למפלגה ציונית דתית מאוחדת, הרב רפי פרץ היה נבחר רק למקום השביעי. את נפתלי בנט ואיילת שקד רוצים אנשי הציונות הדתית לראות בשלישיה המובילה, יחד עם בצלאל סמוטריץ'.
מלשכת סמוטריץ' נמסר בתגובה: "השר סמוטריץ וח"כ שקד עובדים ביחד כבר חמש שנים. יש שיתוף פעולה נהדר בין השניים שדנים כבר תקופה ארוכה בעתיד המחנה הלאומי והציונות הדתית". מלשכת שקד נמסר בתגובה: "שקד וסמוטריץ' בקשר רציף לגבי עתיד הימין".
מהבית היהודי נמסר בתגובה: "חבל שערב יציאה לבחירות נוספות יש מי שבוחר להתעסק בפלגנות במקום באחדות, בהמשך המחלוקת בציונות הדתית במקום להתחבר יחד ולהציג רשימה מאוחדת ומגוונת. לאורך שתי מערכות הבחירות האחרונות הרב רפי פעל בשיתוף פעולה מלא עם כל הגורמים במטרה להגדיל את כוחה של הציונות הדתית בממשלה ובכנסת. מפתיע ומצער שיש מי שבוחרים לעשות יד אחת מאחורי גבו של הרב רפי במקום להמשיך את שיתוף הפעולה. הבית היהודי והציונות הדתית לא מתכוונים לחזור לאירועי ים המלח, נמשיך ונעשה ככל שביכולתנו לפעול לאחדות הציונות הדתית כפי שעשינו עד כה".
מנכ"ל הבית היהודי ניר אורבך מסר בתגובה: "לא מאמין שיש דבר כזה. הציבור שלנו לא ציבור שעורף את ראשי מנהיגיו".

מה דעתך בנושא?
41 תגובות
3 דיונים
מוטי
מתייחסים לאילת שקד. לפחות כמו משיח בן דוד . למעט. יציאתה נגד. הממסד המשפטי . על מה היא מדברת. .או בכלל. מה. דעתה על מה שקורה. היום בישראל...
מתייחסים לאילת שקד. לפחות כמו משיח בן דוד . למעט. יציאתה נגד. הממסד המשפטי . על מה היא מדברת. .או בכלל. מה. דעתה על מה שקורה. היום בישראל .מעבר. לעיסוק. היום ומי הממסד המשפטי . וכולם מיילים שהיא תרוץ אתם לבחירות . אל תתאמצוהיא תלך לאן שהחמאה מרוחה על הלחם.
המשך 11:17 15.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אלי
שקד לא מוסיפה אף לא קול בודד אחד
23:12 13.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חלם.
תספרו לכיפות הסרוגות שאתם תומכים באופן אוטומטי במי שיש נגדו שלושה כתבי אישום ודי בזה להרחיק את מי שגדל בבית ערכי. הקמתם בלוק מבלי לנסות ולהבין אם כחול לבן שונים...
תספרו לכיפות הסרוגות שאתם תומכים באופן אוטומטי במי שיש נגדו שלושה כתבי אישום ודי בזה להרחיק את מי שגדל בבית ערכי. הקמתם בלוק מבלי לנסות ולהבין אם כחול לבן שונים מהותית מביבי והליכוד ואולי לבד מהבדלים מינוריים, הם מאוד דומים. אתם הקמתם בלוק, לכן אתם חלק גדול מהסיפור של הקדמת הבחירות- ואולי אובדן שלטון הימין.
המשך 01:10 13.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חיים
שני כלבלבים אחד תם והשני תחמן.
23:04 12.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עוצמה
לא לאישה חילונית ממחלת שבת בפרהסיה.
22:55 12.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
סמוטריץ חתרן
איש מסוכן,נרקומן כבוד.
22:44 12.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דודה רחל
100 רבני התקציב שרועדים מסמוטי, יבדקו עם זכוכית מגדלת את הבקיני ויאשרו שהוא ללא חשש שעטנז...
22:41 12.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דוד
לנבוח בשקט שלא יעיר את השכנים.
22:38 12.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
איתן
מוטי יוגב מנסה גם לקדם פריימריז. מה רע בפריימריז פתוחים?
22:15 12.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חיים
ילא אישתי של הרב פרץ שאף אחד לא בחר בה. למרות שם הייתה מתמודדת הייתי מצביע לה ולא לבעלה האנמי.
21:55 12.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר