האזעקה שנשמעה הערב (מוצ"ש) ביישובי הדרום הגיעה בדיוק באמצע אירועי הסיום של שבת ארגון בסניפי בני עקיבא ברחבי הארץ – ביניהם גם בשדרות ויישובי עוטף עזה, שנאלצו להפסיק את הטקסים באמצע בעקבות ירי הרקטות מרצועת עזה.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

תיעוד מסניף בני עקיבא בשדרות בזמן האזעקה (צילום: מיטל אדרי)

בתיעודים מהסניפים נראה כי המדריכים הורו לחניכים "לשכב על הרצפה עם ידיים על הראש, ולא להילחץ".

צפו בתיעודים: כך הגיבו החניכים בבני עקיבא לאזעקה

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

סניף בני עקיבא בשדרות לאחר האזעקה (צילום: מיטל אדרי - שדרות און ליין)

לאחר האזעקה, הנערים לא וויתרו והחלו לרקוד ולשיר "עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה"- כשאליהם הצטרפו גם ראש עיריית שדרות אלון דוידי וסגנו אלעד קלימי. "לא תנצחו אותנו. לא מנצחים אותנו כל כך מהר" אמר ראש העיר. "עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה. שוב מחבלי עזה מפריעים לילדי שדרות ויורים טילים בדיוק בערב ההופעות של בני עקיבא. אנחנו מודיעים לכם שאותנו לא תשברו. נוער שדרות חזק מהכל. יד אחים לכם שלוחה, נוער בני עקיבא החביב".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: יורם אליעזר)

כאמור, הערב נשמעה אזעקה ביישובי עוטף עזה ושדרות. מדובר צה"ל נמסר כי זוהו שלושה שיגורים משטח רצועת עזה לשטח ישראל, כאשר לוחמי ההגנה האווירית יירטו שני שיגורים. לפי שעה לא דווח על נפגעים או על נזק, למעט 2 מקרים של אנשים שנחבלו קל בדרך למרחב המוגן ומטופלים ע"י צוותי מד"א במקום.