חברת הכנסת תמר זנדברג פרסמה בעמוד הפייסבוק שלה פוסט בו היא תקפה את מערכת החינוך בתקופתו של נפתלי בנט. מי שהשיב לה הוא לא אחר מהכלכלן עומר מואב שאף חשף כי זנדברג למדה אצלו.

"גזענות, הדתה וקפיטליזם חזירי – כל המרכיבים שהביא בנט למערכת החינוך הישראלית קרסו יחד עם פרסום מדדי הפיז״ה בחינוך השנה", כתב זנדברג.

"גזענות: הפערים בין תלמידי ישראל הערבים ליהודים הם הפערים הגבוהים בעולם ושפל חסר תקדים. בזמן שציונים של תלמידים יהודים מגיעים לאזורי ממוצע הoecd, התלמידים הערבים בישראל נמצאים בתחתית הרשימה. משרד החינוך של ישראל בועט בצורה גזענית את הערבים מהמערכת. אמרנו את זה, קיבלנו גם הוכחה לזה", כתב הח"כית.

עוד היא הוסיפה: "הדתה: הציונים של תלמידי ישראל במדעים הם הנמוכים בעולם. שפל היסטורי וחסר תקדים. מהאיש שהביא את ״אין הדתה ואין שמדתה״ קיבלנו מערכת חינוך שמייצרת דפי עבודה על קדושת השבת ובית המקדש ושפל היסטורי במדעים. אז יש הדתה והיא מדרדרת את תלמידי ישראל, את החינוך הישראלי וגם את המורשת הישראלית".

בסוף דבריה היא כתבה: "קפיטליזם חזירי: כל תזת החינוך של בנט הייתה מבוססת על תחרות. יותר 5 יחידות, יותר מצוינות. התזה הזאת קרסה כישלון מוחץ. בזמן שעוד ועוד בני נוער סיימו ב- 5 יחידות, מסתבר שגם עוד ועוד בני נוער צנחו. השיטה הזו הובילה להרחבה קיצונית של פערים שכמוהם לא היו בישראל לעולם".

הפוסט של זנדברג גרר מאות תגובות, כאשר אחד המגיבים הוא לא אחר מהכלכלן עומר מואב, שחשף כי זנדברג למדה אצלו: "חבל תמר שלצד ביקורת עניינית את כותבת דברים מופרכים", כתב לה מואב.

לדבריו: "המגזר הציבורי כושל וזה אשמת הקפיטליזם? אני יודע שלמדת כלכלה, אפילו אצלי, ואולי כשלנו בחינוך שלך, אבל עדיין את יכולה לקרוא מעט ולגלות שקפיטליזם זה שם גנאי לכלכלת שוק. אז אם מערכת החינוך בישראל הייתה מופרטת ואז נכשלת היית יכולה להאשים את הקפיטליזם, אבל להאשים את הקפיטליזם בחוסר יעילות של המגזר הציבורי זה פשוט חסר הגיון".

"אז נכון שכלכלת שוק תחרותית מבוססת על תחרות, אבל לא כל תחרות זה כלכלת שוק או קפיטליזם. לוגיקה בסיסית", חתם.