סורגים שבת: מתכון לדג שאפשר לתקתק ב-20 דקות

כשהזמן קצר והמלאכה מרובה, אין כמו מתכון מהיר ומנצח- והפעם: מתכון לדג שלם בתנור עם שומר ולימון שאפשר לתקתק תוך 20 דקות. פשוט והכי חשוב טעים!

סורגים שבת: מתכון לדג שאפשר לתקתק ב-20 דקות
  (צילום: www.purewow.com)

מתכון לדג לברק ושומר בתנור

כשהזמן קצר והמלאכה מרובה, אין כמו מתכון מהיר ומנצח- והפעם: מתכון לדג לברק שלם בתנור עם שומר ולימון שאפשר לתקתק תוך 20 דקות. פשוט והכי חשוב טעים!

מצרכים:
4 כפות שמן זית
3 דגי לברק שלמים מפולטים ונקיים (אפשר להחליף בדגי אמנון או דניס)
מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
1 לימון, פרוס דק מאוד
1/2 תפוז, פרוס דק מאוד (אפשר להחליף בעוד לימון או להשמיט)
1 פקעת שומר

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-230 מעלות, ומשמנים היטב ב-2 כפות בשמן תבנית אפייה גדולה.

4. שוטפים היטב את הדגים, וסופגים את הנוזלים בעזרת מגבות נייר. מניחים את הדגים בתבנית ומתבלים את החלק הפנימי והחיצוני שלהם במלח ופלפל.

5. ממלאים את החלק הפנימי של הדגים ב-2 פרוסות תפוז ו-2 פרוסות לימון לסירוגין וכן כמה רצועות שומר בכל דג. את פרוסות הלימון הנותרות מניחים על גבי כל דג, יוצקים מעל 2 כפות שמן זית וצולים במשך 15 דקות.

6. מעבירים את התנור למצב גריל וצולים עוד 2 דקות, כדי לתת לדגים גוון שחום יפה (מפקחים מקרוב ומוודאים שהם לא נשרפים).

שבת שלום!

==============

מקור

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו