חדשות

מימין ומשמאל: הפגנות בעד ונגד נתניהו בכל הארץ • צפו

מאות פעילים השתתפו בהפגנות בכל רחבי הארץ בעקבות הגשת כתבי האישום נגד נתניהו, כשבחלקם פעילים הפגינו תמיכה בראש הממשלה - ובאחרים קראו לו להתפטר מתפקידו. צפו בתיעודים

מימין ומשמאל: הפגנות בעד ונגד נתניהו בכל הארץ • צפו
צילום: הפגנות בעד ונגד נתניהו ברחוב בלפור בירושלים (צילום: גלעד שימל)

כל הארץ הפגנות: בעקבות החלטת היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט להגיש כתבי אישום נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו, נערכו הערב (שבת) הפגנות בכל רחבי הארץ, כשבחלקם פעילים הפגינו תמיכה בראש הממשלה – ובאחרים קראו לו להתפטר מתפקידו.

WhatsApp Video 2019-11-23 at 20.47.30| צילום: תיעוד מהפגנת פעילי הליכוד בעד נתניהו (צילום: קבצי מבצרי)

בעד ונגד ברחוב אחד: צפו בתיעוד מרחוב בלפור בירושלים

(חיים גולדברג\סרוגים)
(חיים גולדברג\סרוגים)
(חיים גולדברג\סרוגים)
(חיים גולדברג\סרוגים)
(חיים גולדברג\סרוגים)
(חיים גולדברג\סרוגים)
(חיים גולדברג\סרוגים)
(חיים גולדברג\סרוגים)
(חיים גולדברג\סרוגים)
(חיים גולדברג\סרוגים)
(חיים גולדברג\סרוגים)
(חיים גולדברג\סרוגים)
WhatsApp Video 2019-11-23 at 21.07.06
WhatsApp Video 2019-11-23 at 21.07.06| צילום: (צילום: קבצי מבצרי)

בירושלים נרשמו שתי הפגנות במקביל מחוץ לבית ראש הממשלה ברחוב בלפור. בהפגנה אחת, מאות מתומכיו של נתניהו ופעילי ליכוד התכנסו להביע תמיכה, כשבין השאר נשאו שלטים בגנותו של מנדלבליט בהם נכתב כי מדובר ב"יום שחור לדמוקרטיה" וכן כי "מנדלבליט שזוכה לסיקור חיובי – ממחר הוא גם חשוד". בדבריהם אמרו כי הם רואים בהגשת כתב האישום "הפיכה שלטונית" לדבריהם. בין משתתפי ההפגנה בעד נתניהו נמנה גם הזמר והיוצר אריאל זילבר. מנגד, בצד השני של הכביש, כ-100 מתנגדים קראו לנתניהו להתפטר לאור האישומים החמורים והניפו שלטים: "מושחתים לכלא".

אריאל זילבר בהפגנת הליכוד (גלעד שימל)

בנוסף, כ-200 פעילי ליכוד הפגינו מול בית המשפט בקריות, שם עיקר המחאה נרשמה נגד יו"ר הפרקליטות שי ניצן. בדבריהם דרשו להעמיד אותו לדין יחד עם הפרקליטה המלווה ליאת בן ארי, שתוארו כ"מושחתים. המארגנים הודיעו מוקדם יותר על ביטול האירוע בעקבות צפי לאלפי בני אדם – אך זה לא מנה מחלק מפעילי הליכוד להגיע בכל זאת ולהפגין.

(גלעד שימל)

במקביל, מפלגות השמאל ערכו הפגנה בכיכר הבימה בתל אביב, שאורגנה על ידי המחנה הדמוקרטי תחת הכותרת "ביבי תתפטר". "בנימין נתניהו חייב להתפטר עכשיו, יש להקים ממשלה חדשה" אמר יו"ר המפלגה ניצן הורוביץ. "'מדינת ישראל נגד בנימין נתניהו' – המילים האלו שפותחות את כתב האישום הן כל הסיפור. כל עוד נתניהו מתבצר בבלפור, הוא מכרסם במוסדות המדינה, בתשתית עליה בנויה החברה הישראלית. בגלל זה אנחנו פה, נגד הסכנה הזו ניאבק בכל הכוח. בשקריו מסית נתניהו נגד מוסדות החוק והמשפט. הוא אינו יכול יותר למלא בנאמנות את תפקיד ראש הממשלה. עליו לעזוב מייד את תפקידו".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

34
21
זה לא ימין
23.11.19

זה עולם תחתון עבריינים