מתכון לפאי פקאן
כששבת נכנסת כל כך מוקדם ואין כוח להתעסק עם התנור, מתכון לפאי ללא אפייה הוא הפתרון המושלם. גם טעים, גם מרשים והכי חשוב קל. אז תנו לתנור לנוח ותיהנו
מצרכים:
250 גר' גרנולה/ ביסקוויטים מרוסקים
1 כפית מלח
70 גר' מרגרינה מומסת
עבור המילוי:
שכבת פקאן:
200 גרם (3/4 1 כוסות) פקאנים
100 גרם (קצת פחות מכוס) אגוזי מלך
80 גרם חמאה/ מרגרינה בטעם חמאה
120 (חצי כוס) סוכר חום כהה
קורט מלח
50 גרם (3 כפות) מייפל טבעי
30 גרם (2 כפות) מים
הוראות הכנה
1. רסקו את הגרנולה/ביסקוויטים עדיף בעזרת מכונת טחינה. הוסיפו את המלח והמרגרינה המומסת.
2. ערבבו את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה וצקו את הבצק לתבנית פאי עגולה בקוטר של כ-20 ס"מ.
3. שטחו את הבסיס וכסו את כל חלקי התבנית.
4.שכבת פקאן: קוצצים את אגוזי המלך לחתיכות גסות. בסיר קטן מחממים סוכר חום, מלח וחמאה עד להמסה מלאה של החמאה.מוסיפים מייפל ומים, מערבבים לאיחוד ומכבים את האש.
מוסיפים את אגוזי המלח הקצוצים ואגוזי הפקאן ומערבבים עד שכל האגוזים מצופים בקרמל.
5. רגע האיחוד: מעבירים את שכבת הפקאן מעל לבסיס ומשטחים לשכבה אחידה.
6. מכניסים את הפאי למקרר להתייצבות במשך 2-3 שעות
שבת שלום!

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים