אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

סורגים שבת: מתכון לקדירת בשר ששווה לדעת להכין

סרגנו לכם הפעם מתכון מנצח לתבשיל בשר ותפוחי אדמה רך ונימוח, שכל אחד היה רוצה לדעת להכין. כי אין כמו תבשיל מחמם בשבת קרירה ולא רק

סורגים שבת: מתכון לקדירת בשר ששווה לדעת להכין
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לקדירת בשר ותפוחי אדמה 

סרגנו לכם הפעם מתכון מנצח לתבשיל בשר ותפוחי אדמה רך ונימוח, שכל אחד היה רוצה לדעת להכין. כי אין כמו תבשיל מחמם בשבת קרירה ולא רק

מצרכים:

1 ק"ג נתח כתף בקר (מספר 4) מופשר
4 תפוחי אדמה גדולים
4 עגבניות בשלות
1 פלפל אדום (לא חובה)
4 בצלים גדולים
3 שיני שום
4 כפות פפריקה חריפה/ מתוקה (לטעמכם)
קמצוץ סוכר
מלח ופלפל שחור לפי טעם
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
1. שוטפים את הבשר המופשר, מנגבים היטב וחותכים לקוביות.

2. מקלפים וקוצצים לקוביות בינוניות את תפוחי האדמה, הפלפל, הבצל והעגבניות

3. מחממים שמן לטיגון בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה על אש בינונית. מוסיפים את העגבניות, הפלפל והשום(כתוש)

4. מתבלים בפפריקה, מעט סוכר, מלח ופלפל לפי הטעם ומטגנים תוך כדי ערבוב בכף עץ במשך דקה.

5. מוסיפים את קוביות הבשר, מכסים אותן במים (לא עד הסוף), מנמיכים את האש ונותנים לבשר להתבשל במשך שעתיים, עד שהבשר מתרכך ומשחים.

6. מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, מתבלים במלח, מוסיפים 3-4 כוסות מים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ככל הניתן ומבשלים במשך 40 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים.

שבת שלום!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו