בכנסת התקיים היום (ב') דיון מהיר בועדת הכספים בעניין ביטול בית הספר של החגים בחנוכה. כידוע הסתדרות המורים מוציאה את המורים לחופשה בימי החנוכה, ובשנים האחרונות, יזם שר החינוך את 'בית הספר של החגים' שנתנה מענה חינוכי זמני גם בימי החופשה.

בעקבות הגרעון בתקציב, נגמר למשרד החינוך הכסף, ואין ממשלה שתוכל לקבוע תקציב חדש, ובעקבות שביתת החינוך המיוחד בתחילת שנת הלימודים החליטו במשרד החינוך לתעדף את כספי 'בית הספר של החגים' מחנוכה לטובת הפעלת החינוך המיוחד.

היום כאמור, התקיים דיון מהיר לעניין ביטול בית הספר של החגים בחנוכה, בו הודו משרדי החינוך והאוצר כי אין פתרון לסוגיה בשנת התקציב הנוכחית, וכי לעניין השנה הבאה הנושא יבחן במסגרת התקציב, ובהתאם לעמדת הממשלה

סמנכ"ל משרד החינוך, משה שגיא: "חל גידול בהיקף ילדי החינוך המיוחד, סוכם בעבר לממן את החינוך המיוחד על חשבון החופשות".

נציג האוצר בדיון אמר: "בעקבות מענה מיוחד שנדרש לחינוך המיוחד וחוסר תקציב בלתי צפוי, הוחלט להקפיא את התוכנית בחופשת חנוכה. מאחר ששנת 2019 היא שנת תקציב סגורה, אין לנו את היכולת להעמיד תקציב" לעניין תקציב 2020 ציינה נציגת המשרד הנושא יבחן במסגרת דיוני התקציב, ועמדת הממשלה.

יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני זעם על התשובה: "כך לא פועלת מדינה מתוקנת. אני דורש למצוא ממון לתקציב, לא ייתכן שתביאו לנו תשובות כאלה. המשק יפסיד הרבה אם הפרויקט לא יתממש. אני מבקש שתחזרו למשרדים, תדברו עם הממונה על התקציבים. אני אפגש היום עם רה"מ ואעלה את הנושא. אנחנו רוצים שהפרויקט יתממש".

זלזול ביותר ממיליון תלמידים

שר החינוך שהיה אמור לקחת חלק בדיון ביטל את השתתפותו זמן קצר לפני פתיחתו.

ח"כ יוליה מילינובסקי (ישראל ביתנו) תקפה את העדרותו של השר פרץ: "נשגב מבינתי איך השר שעבורו מדובר בלא פחות מאירוע לא מגיע לדיון כזה ולמה הוא לא מגיב למכתבים ולפניות ששולחים לו חברי כנסת בנושא. מדובר בלא פחות מזלזול ביותר ממיליון תלמידים, בהורים שלהם ובמשפחותיהם שלא יכולים לצאת לעבודה בגלל שלילדים שלהם אין מסגרת בחגים.

מפה אני קוראת לשר החינוך- קח את עצמך בידיים, תגלה מנהיגות ותפעל בדחיפות על מנת שהתקציב למיזם יעבור- מדובר בסך הכל 160 מיליון ש"ח".