4 ימים לפני סיום המנדט, יו"ר כחול לבן בני גנץ נפגש כעת (מוצ"ש) עם נשיא המדינה ראובן ריבלין, זאת בניסיון להגיע לפתרון שיאפשר הקמת ממשלה. מבית הנשיא נמסר כי השיחה מתקיימת בהמשך לשאר המפגשים של ריבלין עם הגורמים במערכת הפוליטית, אשר ייערכו בימים הקרובים במטרה להקים ממשלה בהקדם.

צילום: מארק ניימן\לע"ם

לפני תחילת הפגישה, גנץ התייחס לשיחותיו של ראש הממשלה בנימין נתניהו עם בכירי הליכוד במהלך השבת, בהם טען כי ישראל בדרך ל"מצב חירום" על רקע כוונתו של גנץ להקים ממשלת מיעוט בתמיכת הרשימה המשותפת. "נתניהו, ראיתי שהשתמשת במונח 'מצב חירום' בגלל שיש סיכוי ששלטונך יסתיים בקרוב. אז לא. מצב חירום זה מאות טילים על אזרחי מדינת ישראל" אמר בתגובה.

"נתניהו, תפנים: אני אעשה הכל כדי למנוע ממך לגרור את אזרחי ישראל למערכת בחירות בפעם השלישית. אמרתי זאת לאורך כל הדרך ואני קורא לך שוב היום: בוא למו״מ ישיר בלי בלוק החסינות, בלי טריקים ובלי ספינים" הוסיף וקרא פעם נוספת. "מה שעבד לך במשך 10 שנים לא יעבוד יותר".

אמש גנץ התייחס למאמצי הרכבת הממשלה בפוסט שכתב בפייסבוק, בו האשים את הליכוד בתקיעת המו"מ הקואליציוני. "לצערי לא חלה שום התקדמות השבוע. כנראה שהלהט של נתניהו להרוויח עוד כמה חודשים על כיסא ראש הממשלה בוער בו יותר מאשר הדאגה לאזרחי ישראל" טען גנץ. "נתניהו רוצה בחירות, אחרת אי אפשר להסביר את ההתנהלות שלו".

"כולנו זוכרים את הניסיון של נתניהו רק לפני חצי שנה להקים ממשלה צרה עם אבי גבאי עבור חסינות. כולנו זוכרים שפעל בשיתוף פעולה עם מפלגות שהיום הוא טוען שהן אינן לגיטימיות אפילו לקיום שיח עימן, בכדי לפזר את הכנסת" הוסיף. "פעמיים הוא ניסה להשיג חסינות ונכשל. ינסה בעתיד – וייכשל שוב. חשוב לי שתדעו שבמשא ומתן יש לנו עקרונות וערכים, שלאורם אנו פועלים".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

מעבירים את המנדט (צלם: אבי קנר, מקליט: אורי בוזגלו)

"אני פונה מכאן לראשי המפלגות מבלוק הימין, כולכם אנשים אחראים- אתם באמת מוכנים לתת לנתניהו לגרור את ישראל למערכת בחירות שלישית? זה מה שהבוחרים שלכם רוצים? זה מה שמגיע לחולים במסדרונות בבתי החולים? האם ניתן להעמיד את אתגרי הביטחון של ישראל ללא ידיים מנוסות, קבועות ויציבות על ההגה?" שאל. "שחררו את נתניהו ממחויבותו לבלוק, ואפשרו לו לנהל מו"מ ישיר. מי שיקבל את קווי היסוד של כחול לבן והליכוד יוזמן להיכנס לממשלת אחדות לאומית".

"נתניהו, ההיסטוריה לא תסלח לך אם בשל ההחלטה על כתב אישום תכניס את ישראל לסחרור נוסף" הזהיר. "גם אתה יודע היטב בתוך תוכך, שראש ממשלה שהולך לבית המשפט בבוקר, לא יכול לנהל את הקבינט בערב. שים את ישראל לפני הכל, בוא למו׳׳מ מהיר, בלי בלוק החסינות, ונהיה מוכנים לפשרות שיעמדו בעקרונותינו".

בימין החדש אמרו בתגובה לגנץ כי "לא נפרק את הבלוק. כל ניסיון שלכם להפריד בינינו ייכשל. אנחנו נאמנים לגוש הימין.אנו קוראים לכחול לבן להצטרף לממשלת אחדות בראשות נתניהו – גנץ״. גם בליכוד הגיבו ואמרו כי "הליכוד פונה ליאיר לפיד לשחרר את בני גנץ מהתחייביותו לגוש".