טעימה ומרשימה: זו העוגה שאתם צריכים להכין השבת

אם החיים נותנים לכם תפוזים, תכינו מהם עוגה. סידרנו לכם השבוע, מתכון לעוגת תפוזים נוסטלגית עם טוויסט טעים ומתוק במיוחד שתשמחו לאמץ שוב ושוב

טעימה ומרשימה: זו העוגה שאתם צריכים להכין השבת
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לעוגת תפוזים בציפוי מתוק

אם החיים נותנים לכם תפוזים, תכינו מהם עוגה. סידרנו לכם השבוע, מתכון לעוגת תפוזים נוסטלגית עם טוויסט טעים ומתוק במיוחד שתשמחו לאמץ שוב ושוב

מצרכים:
גרידת קליפה מ-6 תפוזים בינוניים
1/4 2 כוסות קמח
1 תפוז סחוט
1 כפית סודה לשתייה
4 ביצים גדולות
1/2 כפית מלח
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן זית
לציפוי:
1 כוס אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
2-3 כפות מיץ לימון/ חלב

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומשמנים תבנית עגולה/ קוגלהוף בקוטר 23 ס"מ.

2. סוחטים תפוז לקערה ומנפים את הקמח

3. בקערת ערבוב גדולה, טורפים את הביצים והמלח עם מערבל חשמלי עד לקבלת קצף בהיר, במשך כ-2 דקות. בהדרגה, מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבל עוד 2 דקות. מוסיפים את הקמח והסודה לשתייה בהדרגה לתערובת הביצים, ומערבלים עוד דקה אחת.

4. בקערה אחרת, מערבבים את שמן הזית, גרידת קליפות התפוזים והמיץ מהתפוז. מוסיפים כף אחת מהתערובת בכל פעם לתערובת הביצים, ומערבבים בתנועות קיפול עד לשילוב מלא.

5. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה ואופים במשך 50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מצננים לטמפרטורת החדר על רשת אפייה.

6. בקערה קטנה מערבבים את אבקת הסוכר, תמצית הווניל ומיץ הלימון (או החלב) לתערובת חלקה ומזגגים על העוגה

שבת שלום!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו