חבר הכנסת מנסור עבאס מהרשימה המשותפת, חושף הערב (רביעי) כי ממשלת מיעוט בראשות גנץ ובתמיכת הח"כים הערבים מבחוץ אינה תרחיש שיכול להחזיק לאורך זמן, אך הם פועלים לכך במטרה להפיל את ראש הממשלה בנימין נתניהו.

בראיון לגל"צ הערב, אמר עבאס: "אנשי הימין צריכים לשמוח שאזרחי ישראל הערבים רוצים להיות חלק מההשפעה על קבלת ההחלטות. אנחנו לא מבקשים להיות בשולחן הממשלה אלא לתמוך מבחוץ תמורת זכויות ולכן הדברים חמורים ופוגעים בערך הדמוקרטיה. בינתיים הרשימה המשותפת לא הציגה את דרישותיה לאף מפלגה, גם לא לכחול לבן. בנושא המדיני אנחנו מדברים על התנעת המהלך המדיני".

כשנשאל על חיסולו של מפקד הג'יהאד האיסלאמי בעזה, אמר עבאס: "אני לא בעד חיסול אף אחד. אני בעד התהליך המדיני להגיע לשלום בין שני העמים".

הפרשן יעקב ברדוגו עימת את עבאס עם דברים של גנץ מהעבר שאמורים להקשות עליהם לשבת איתו בממשלה, אך הוא השיב: "אני מבין שכואב לאחדים שיש רשימה ערבית משותפת שרוצה להיות שותפה בממשלת ישראל. אנחנו עדיין מתלבטים. כל מנהיג ישראל שהיה לו רקע צבאי עשה מה שעשה, גם יצחק רבין היה רמטכ"ל אבל הביא הסכם שלום. זאת המציאות שאנחנו נמצאים בה".

בהמשך אמר עבאס כי הוא מייצג את הפלסטינים ולא את הישראלים: "במאבק הזה אני נוקט עמדה מאוד ברורה. אני פלסטיני. אני דוגל בהקמת שתי מדינות. אבל אני קודם כל פלסטיני. אני מייצג את התנועה האיסלאמית בתוך מדינת ישראל".

בשלב הזה חשף עבאס כי התכנית שלהם להקמת ממשלת מיעוט עם גנץ היא רק כדי להפיל את נתניהו: "אין לי אשליות. ממשלת מיעוט לא תחזיק יותר מכמה חודשים. מדובר בממשלת מעבר שכל מטרתה היא להפיל את נתניהו ולהוציא את נתניהו ממשרד ראש הממשלה".