שמעוני הורשע • אך בהמ"ש פסק: סיקור אוהד אינו שוחד
בית המשפט המחוזי בתל אביב מרשיע את ראש העיר אשקלון לשעבר איתמר שמעוני בקבלת שוחד, יחד עם זאת הוא מזכה אותו מחמת הספק בפרשת הסיקור האוהד באתר החדשות המקומי

בית המשפט המחוזי בתל אביב קבע היום (שני) כי ראש עיריית אשקלון לשעבר איתמר שמעוני, הורשע הורשע בקבלת שוחד של 150 אלף ש"ח באמצעות אחיו עופר, כספים שהוסוו כעסקת תיווך בחשבונית פקטיבית ובמספר עבירות של הפרת אמונים.
יחד עם זאת בית המשפט מזכה את שמעוני, מחמת הספק, בפרשת הסיקור האוהד בחדשות המקומיות וסגירת אתר האינטרנט הביקורתי נגדו. המשפט של ראש עיריית אשקלון מעניין מאוד בשל ההקבלה שיכולה להיות לתיק 4000 בו נאשם ראש הממשלה בקבלת שוחד, דרך הטיית הסיקור התקשורתי באתר וואלה בתמורה לעסקת בזק- YES. וכן בתיק אלפיים העוסק ביחסי תן קח, בין מו"ל ידיעות אחרונות נוני מוזס לבין נתניהו.
בדבריה כותבת השופטת: "בהיות טובות ההנאה לא חומריות וקשות יותר למדידה ובהינתן העובדה שהן עשויות להינתן גם בשל השקפת עולם של נותן טובת ההנאה, או תמיכה ציבורית ופוליטית בהתנהלות נבחר הציבור, ולא בהכרח מתוך טעמים אינטרסנטיים מושחתים ומשחיתים, מתחייבת זהירות בייחוס טובות הנאה מסוג זה כבסיס לעבירת שוחד"
חה"כ מיקי זוהר יו"ר סיעת הליכוד הגיב: "יש בהרשעתו של רה״ע אשקלון לשעבר – איתמר שמעוני בשורה מעניינת, מסתבר שהשופטת בתיק החליטה שלא להרשיעו בשוחד על סוגיית הסיקור ה״אוהד״ אלא אך ורק על העניין הכספי. אז מה שי ניצן? אתה עדיין מתעקש להמציא רף חדש של עבירות שוחד רק לכבוד ראש הממשלה?"
התנועה לאיכות השלטון על הרשעתו של איתמר שמעוני: "הרשעתו של ראש עיריית אשקלון, איתמר שמעוני – פרשה שמגלמת בתוכה את כל החוליים ברשות המקומית. קשרים פסולים ואסורים בין ראש רשות לבין גורמים בענף התכנון והבנייה בעיר, ובחסות גוף התקשורת המקומי שנרתם גם הוא למתן סיקור אוהד. הרשות המקומית הפכה כבר מזמן לחצר האחורית המוזנחת והעזובה של מדינת ישראל, והגיעה העת לרפורמה של ממש בפיקוח על הרשות ובהתנהלותה."
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו