סורגים שבת: התוספת המרהיבה שתשמחו לאמץ

מריחים את הסופ"ש? זה בדיוק הזמן להכיר תוספת מרהיבה וטעימה במיוחד שתוסיף המון צבע וטעם לשולחן השבת שלכם. מתכון פשוט לרטטוי צרפתי- שלב אחרי שלב

סורגים שבת: התוספת המרהיבה שתשמחו לאמץ
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לרטטוי צרפתי

מריחים את הסופ"ש? זה בדיוק הזמן להכיר תוספת מרהיבה וטעימה במיוחד שתוסיף המון צבע וטעם לשולחן השבת שלכם. מתכון פשוט לרטטוי צרפתי- שלב אחרי שלב

מצרכים:

2 חצילים קטנים, פרוסים
1 פלפל כתום, פרוס
2 זוקיני, מקולפים ופרוסים לרוחב דק (ניתן להחליף בבטטה או תפוחי אדמה)
2 קישואים ירוקים בהירים פרוסים
שמן זית
1/2 בצל, פרוס לאורך
2 שיני שום, קצוצות דק
7-6 עגבניות בינוניות (800 גרם) מרוסקות
מלח ופלפל שחור

(ניתן להחליף/לשלב ירקות נוספים שמתאימים)

אופן ההכנה:
1. מחממים שמן במחבת עשוי ברזל יצוק בקוטר 23 ס"מ, מוסיפים את החצילים, מטגנים במשך 5-8 דקות ומוציאים לצלחת. מוסיפים שמן למחבת, מטגנים את הקישואים עד להזהבה ומוציאים. חוזרים על הפעולה עם הפלפל הכתום.

2. מחממים עוד שמן במחבת, מוסיפים את הבצל, מתבלים במלח ופלפל שחור ומטגנים עד לשקיפות במשך 6 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד 30 שניות.

3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מערבבים ומסירים מהאש.

4. מסדרים את הירקות שפרוסים לעיגולים במרכז המחבת והחוצה, ואת רצועות הזוקיני והפלפל הכתום מגלגלים למעין פרחים ומסדרים מסביב. (ראו סרטון)

5. מבשלים על אש נמוכה במשך 45-60 דקות במחבת מכוסה. מסירים את המכסה ומבשלים עוד 15-20 דקות, עד שהנוזל מצטמצם. מגישים חם עם לחם צרפתי טרי.

שבת שלום!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו