יו"ר הימין החדש, נפתלי בנט, אמר הבוקר (רביעי), כי אנחנו בדרך לבחירות שלישיות, "שבוע שעבר הבנתי שהגענו למבוי סתום, להערכתי בסבירות מאוד מאוד גבוהה הולכים לבחירות, אלא אם ליברמן יירד מהעץ".

בפודקאסט שפרסם היום התייחס בנט להתחממות היחסים עם נתניהו והסירוב לקבל תפקיד שר מידי ראש הממשלה, "ראש הממשלה הציע לי להצטרף כשר בממשלה וחבר קבינט, הסיבה שאמרתי שאין צורך, כי אני לא רואה בתקופה של חודש חודשים את היכולת הממשית לעשות שינוי דרמטי בשינוי בתיקים הסטנדרטיים בממשלה, אז למה?"

לגבי החברות הוסיף, "אנחנו לא חברים טובים ולא כלום, מה שקרה זה שאחרי הבחירות הבנתי שהתוצאות הפוליטיות לא טובות, ואמרתי לנתניהו: "אני לרשותך כדי להקים ממשלה". מאז אני מתרוצץ בין שני הצדדים כדי לנסות להביא לממשלת אחדות".

בנט צופה כי במקרה של בחירות שלישיות הוא רואה בעלייה דרמטית בהשתתפות הערבים מה שיכול להכריע את המערכה. "לגבי הימין אני מאוד פסימי, אני חושב שהליכה לבחירות כרגע תסמן מכה מאוד גדולה עם סיכון גדול לעליית שלטון השמאל. הסיפור הגדול של הבחירות הוא הערבים, יש כאן אירוע מגה אסטרטגי – ערביי ישראל רואים כרגע את נציגיהם בכנסת מייצגים אותם יותר בעניינים האזרחיים, פחות עניינים לאומניים … הם מאוד מתלהבים מזה".

הוא מעריך שמצב כזה, המפלגות הערביות יזנקו מ-13 ל-15/16 מנדטים, וגנץ יוכל להקים ממשלת כחול לבן-שמאל-ערבים עם יותר מ-61 מנדטים, "אנחנו צריכים להימנע מבחירות בכל מחיר״.

על ההצעה לבחירה ישירה שהציע השר דרעי אומר בנט, ״אני חושב שלנתניהו יש יותר סיכוי לנצח בבחירות כאלה, וזה יוציא אותנו מהפלונטר. כל זה חד פעמי בהוראת שעה, לא באופן קבוע. נטייתי הבסיסית היא בעד, צריך עוד ללמוד את זה, אבל בגדול זו הצעה יצירתית מאוד״.

הבוקר פורסם ברשת ב' כי חברי הכנסת חילי טרופר ויועז הנדל מכחול לבן נפגשו שלשום עם יו"ר הבית היהודי השר רפי פרץ בכנסת. לדברי מקורבים לשר, הוא התבקש להצטרף לקואליציה שגנץ מנסה להקים.

בתמורה להצטרפות הוצע לרב רפי שימשיך לכהן כשר חינוך והועלתה הצעת פשרה לממשלה ללא חרדים בשלב הראשון. פרץ דחה את ההצעות.

מכחול לבן נמסר בתגובה לדיווח: "הפגישה הייתה ידידותית ולא כללה הצעות ספציפיות".