מבזקים
סרוגים

הלחצים על ניר חפץ| המשטרה: "הכל בהתאם לחוק"

רק 24 שעות לאחר הסערה שהתפוצצה עם פרסום הלחצים שהופעלו על עד המדינה ניר חפץ, מגיבה המשטרה: "החקירות מתנהלות באופן מקצועי, יסודי ובהתאם לחוק, לא נתייחס לחלקי מידע היוצרים עיוות של המציאות"

ט' חשון התש"פ
הלחצים על ניר חפץ| המשטרה: "הכל בהתאם לחוק"
הלחצים על ניר חפץ| המשטרה: "הכל בהתאם לחוק" צילום: (צילום: פלאש 90)

יממה לאחר הסערה שהתפוצצה אמש עם פרסום תמלילי חקירתו של עד המדינה ניר חפץ ממנה עולות בעיות אמינות ומהימנות קריטיות, מגיבה המשטרה: "החקירות מתנהלות באופן מקצועי, יסודי ובהתאם לחוק, לא כל שכן כשמדובר בחקירות רגישות הקשורות באישי ציבור".

בהמשך לפרסומים כי החוקרים איימו הפעילו לחץ בלתי סביר על חפץ, במשטרה סירבו להתייחס לדיווחים ותקפו את הטענות נגדם. "אין בכוונתנו להתייחס לחלקי המידע המפורסמים בתקשורת באופן היוצר עיוות מוחלט של המציאות". עם זאת ציינו כי "כלל פעולות החקירה נבחנות מראש לאור תבחינים משפטיים מחמירים של גורמי המקצוע במשטרה".

חוקריו של ניר חפץ איימו: "נרוקן אותך מנכסיך"
חוקריו של ניר חפץ איימו: צילום: חוקריו של ניר חפץ איימו:

עוד אמרו כי "למעלה מן הצורך נציין כי זימון עדים ונחקרים מבוצע רק לצורכי חקירה, והכל בהתאם לחוק ולהנחיות המשפטיות. כל טענה אחרת בהקשר זה הרי שהיא שגויה מיסודה". וביקשו להדגיש כי  "כפי שאמרנו פעמים רבות בעבר, אנו שבים ומדגישים, תיק החקירה המדובר נוהל על ידי צוות חוקרים בכיר, בפיקוח מלא של ר' להב 433 ור' אח"מ".

מדובר בחומר נוסף שמצטרף לעדויות סותרות של עד המדינה ניר חפץ וגרסאות שונות בחקירת תיק 4000, שחשף העיתונאי עמית סגל. לפי הדיווח, חפץ שינה את גרסתו מספר פעמים, כשיום אחרי שחתם על הסכם עד המדינה: "אני כבר מתבלבל לי מה אני זוכר מהחקירה ומה אני באמת זוכר, זה מתערבב", ובפעם אחרת אמר: "זיכרון זה לא הצד החזק שלי, אני אזכור עכשיו הרבה אבל עוד חצי שנה אשכח".

במענה לפרסום, ראש הממשלה נתניהו העביר תגובה שנתן ב- 2018 שם אמר כבר אז בחריפות כי הדברים מוכיחים שאין בסיס לחקירות נגדו. "אני רוצה להגיד כמה מילים על תעשיית עדי המדינה. לוקחים אנשים שטוענים שהם ביצעו איזה עבירה. מכניסים אותם למעצר, מהלכים עליהם אימים, אומרים להם: 'החיים שלכם הסתיימו, החיים של המשפחה שלכם הסתיימו. אנחנו ניקח מכם כמעט הכל, גם את החירות שלכם. אתם רוצים להיחלץ מזה? יש מוצא אחד – לכלכו על נתניהו. לא חשוב שתגידו שקרים הזויים, העיקר – לכלכו על נתניהו" טען.

חקירה חקירות נתניהו לחץ ניר חפץ תיק 4000