פעמיים כי טוב: 2 מתכונים לארוחות נודלס טעימות

האטריות המזוהות עם המטבח האסייתי, כבר מזמן הפכו ללהיט שניתן לשדרג ולשנות בקלות בעזרת רטבים ותוספות. אספנו לכם 2 מתכוני נודלס טעימים במיוחד, אז למה אתם מחכים? תתחילו להקפיץ

1. נודלס ברוטב חמאת בוטנים ועוף

(צילום: שני הלוי)

מצרכים:
רוטב חמאת בוטנים:
1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס
3 כפות חמאת בוטנים חלקה, רכה
3 כפות רוטב סויה
מוקפץ:
1/2 שקית נודלס
2-3 כפות שמן
1 חזה עוף שלם, חתוך לרצועות
3 כפות קורנפלור
1/2 ברוקולי, מפורק לפרחים קטנים
להגשה: שומשום

אופן ההכנה:
1. מכינים את הרוטב: שמים בקערה את כל המרכיבים וטורפים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה בלי גושים.

2. מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים בצד.

3. ממלאים קערה גדולה במים רותחים וחולטים את פרחי הברוקולי כ-5 דקות. מסננים.

4. מחממים את השמן במחבת עמוקה או ווק. מערבבים את רצועות העוף עם הקורנפלור עד לציפוי אחיד מכל הצדדים ומוסיפים למחבת. מטגנים תוך כדי ערבוב בערך דקה, עד שהעוף משנה את צבעו.

5. מוסיפים את הברוקולי והנודלס ומערבבים.

6. מוסיפים את הרוטב למחבת וממשיכים להקפיץ. טועמים ומתקנים את התיבול, מפזרים את השומשום ומגישים.

המתכון באדיבות המותג 'מאסטר שף'


2. נודלס קלאסי ברוטב סויה ודבש

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:
340 גרם אטריות נודלס
2 כפות שמן קנולה
450 גרם חזה עוף/ סלומון חתוך לרצועות (לא חובה)
1 בצל, פרוס דק
2 שיני שום, פרוסות
2 חופנים של עלי בייבי תרד
2 גמבות חתוכות לרצועות
1 כף רוטב סויה
2 כפיות שמן שומשום (לא חובה)
1 כפית דבש
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
1. מרתיחים סיר גדול מלא עבור הנודלס, ובמקביל מחממים את הווק (מחבת עמוקה) על אש גבוהה ומוסיפים 1-2 כפות שמן ברגע שהווק מתחממם.

2. מוסיפים לווק את חתיכות העוף או כל תוספת אהובה אחרת שבחרתם, מערבבים ומטגנים עד להשחמה ופריכות קלה.

3. מוסיפים לווק את הבצל והשום וממשיכים לבשל על אש גבוהה, עד שהבצל מתרכך ומשחיר בקצוות. נזהרים שהשום לא יישרף. מוסיפים את עלי התרד והגמבה, ומערבבים עד שהוא נטמע ו"קמל" בתכולת הווק. מתבלים במלח ופלפל שחור.

4. במקביל, מבשלים את האטריות / הפסטה לפי הוראות היצרן שעל האריזה – אין צורך להוסיף מלח, הרוטב יהיה מלוח מספיק. מסננים היטב מנוזלים ומעבירים לקערת הגשה.

5. מוסיפים לקערה את רוטב הסויה, שמן השומשום והדבש יחד עם תערובת העוף, הבצל והתרד שבווק, מערבבים היטב ומגישים מיד, חם.

טיפ לשדרוג: מומלץ להוסיף מעל הנודלס בוטנים/ אגוזי קשיו קצוצים

מקור

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו