סטודנטים? זה המתכון שיציל אתכם בסמסטר הקרוב

פתיחת שנת הלימודים הגיעה ואיתה גם השאלה מה אורזים לאכול? אז במקום לבזבז את הכסף בקפטריה, מצאנו לכם מתכון פשוט וטעים לארוחת עוף שמכינים ושומרים לכל השבוע. צפו ותודו לנו אחר כך

סטודנטים? זה המתכון שיציל אתכם בסמסטר הקרוב
  צילום: שאטרסטוק

מתכון לארוחת עוף לכל שבוע 

פתיחת שנת הלימודים הגיעה ואיתה גם השאלה מה אורזים לאכול? אז במקום לבזבז את הכסף בקפטריה, מצאנו לכם מתכון פשוט וטעים לארוחת עוף שמכינים ושומרים לכל השבוע. צפו ותודו לנו אחר כך

מצרכים:
2 נתחי חזה עוף בינוניים
1 כוס פרחי ברוקולי, קפוא או טרי
1 בצל סגול
1 כוס עגבניות שרי/ שועית
1 קישוא / זוקיני בינוני, חתוך לקוביות
4 כוסות אורז מבושל
תיבול:
2 שיני שום, כתושות
1 כף תערובת תיבול איטלקית / 1 כף תערובת אורגנו, בזיליקום ותימין מיובשים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית צ'ילי גרוס (לא חובה)
2 כפות שמן זית

שימו לב: אם אתם רוצים להכין את האוכל לשבוע הקרוב אפשר לתבל את הכול מראש, במידה ותרצו להקפיא ולשמור לטווח ארוך יותר- מומלץ להכין את התיבול כרוטב בקופסאות נפרדות ולתבל סמוך לאכילה (הצעות להכנת רוטב בהמשך)

אופן הכנת עוף בתנור עם מגוון ירקות:

1. מחממים את התנור לחום גבוה של 230 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר כסף.

2. מסדרים בתבנית את העוף וכל הירקות – בשורות, מתבלים באופן שווה, מפזרים מעל את השום הכתוש ומזלפים שמן זית.

3. אופים במשך 15-20 דקות, או עד שהירקות שחומים והעוף רך.

רגע האיחוד: מרפדים באורז 4 קופסאות שניתנות לאטימה, מסדרים מעל את העוף והירקות, מכסים ושומרים במקרר עד 5 ימים או במקפיא עד חודשיים.

הכנת רטבים: 

רוטב ליים וגריל:
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס מיץ לימון ליים/לימון רגיל
1/2 כוס דבש
1 שום קצוץ
1 כפית אבקת גריל (תיבול לפרגיות/ או פפריקה)
1 כפית כמון
מלח ופלפל לפי טעם

רוטב טריאקי: 
1 כוס רוטב סויה
1/2 כוס דבש
1 כף ג'ינג'ר טרי, טחון
1 כף שום טרי, טחון
1 כף שמן שומשום

מערבבים את כל המרכיבים יחד עד לקבלת רוטב אחיד ושומרים בקופסאות קטנות

בתאבון!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
2 תגובות - 1 דיונים מיין לפי
1
קצת מורכב לסטודנטים לא?
9פ | 28-10-2019 18:23
9
השאלה איזה תואר?
חנניה | 28-10-2019 19:20