התגעגעתם לחורף? מתכון למרק שתמיד עובד

הסופות והגשמים שקפצו לביקור קצר בסופ"ש עשו לכם חשק לחורף? בדיוק בשביל זה סידרנו לכם מתכון פשוט וטעים למרק כתום שמכיל הרבה הפתעות טובות ובריאות

התגעגעתם לחורף? מתכון למרק שתמיד עובד
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון למרק כתום 

הסופות והגשמים שקפצו לביקור קצר בסופ"ש עשו לכם חשק לחורף? בדיוק בשביל זה סידרנו לכם מתכון פשוט וטעים למרק כתום שמכיל הרבה הפתעות טובות ובריאות

מצרכים:
3/4 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה
2 גזרים קלופים וחתוכים
שמן
1 בצל חתוך לקוביות
3 שיני שום
מים (כ-6 כוסות) או עד לכיסוי כל הירקות
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות אבקת מרק עוף (פרווה)
קורט אבקת אגוז מוסקט (לא חובה)

לקישוט: גרעיני דלעת קלויים/חמניות וכף שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

1. מחממים סיר רחב וגבוה למספר דקות. מטגנים את קוביות הבצל, משאירים לדקה כדי שיפרישו את הנוזלים לתוספת טעם. לאחר מכן מנמיכים לאש בינונית ומוסיפים את השמן הזהירות.

2. מאדים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את השום, הגזרים, בטטה, הדלעת ומרק העוף.

3. מאדים קלות, מוסיפים את המים, המלח והפלפל מגביהים מעט את האש, ומבשלים את לריכוך כל הירקות (כ-20 דקות)

4. כשהירקות רכים מקררים מעט את המרק וטוחנים עם מוט בלנדר חשמלי בפולסים קצרים עד למרקם הרצוי.

5. מוסיפים את האגוז מוסקט, מחממים שוב את המרק על אש בינונית במשך 10 דקות נוספות ומגישים!

הצעת הגשה: מומלץ להגיש בקערה עם גרעיני דלעת ולצקת מעל כף שמנת חמוצה

בתאבון!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו