חבר ועדת חו״ב, ח״כ גדעון סער שיגר הערב (חמישי) מכתב ליו״ר הועדה מכחול לבן, גבי אשכנזי במטרה לקדם דיון המשך בוועדה, סביב הסוגייה שטרם נפתרה על הנגשת מערת המכפלה.

בדריו כותב סער כי בהתאם לסיכום הישיבה שהתקיימה ביום 12.6.19 ולאחר הבנה כי אין כל בעיה משפטית או תקציבית לביצוע מיידי של הנגשת מערת המכפלה לבעלי מוגבלויות, הוחלט כי הוועדה תקבל תשובות מהמנהל האזרחי ומהמל״ל עד סוף חודש יולי ובמידת הצורך יתקיים דיון נוסף באוגוסט.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

נתניהו בחברון, לא מתייחס להנגשת המערה (וידאו: איתי בית-און, לע"מ סאונד: בן פרץ, לע"מ)

לאחר שעברו למעלה מארבעה חודשים, ובחג סוכות האחרון ביקרו במקום קרוב לחמישים אלף איש ביניהם בעלי מוגבלויות וקשישים "אשר סבלו סבל רב בשל העדר הנגישות במקום", טוען סער – "לא יתכן שמצב זה יימשך".

"לא יכול להימשך", סער לאשכנזי

מוקדם יותר פנתה גם חברת הכנסת קטי שטרית ליו"ר ועדת חוץ וביטחון אשכנזי, במטרה לקיים דיון דומה "מדובר בנושא הומניטרי לחלוטין אשר לא מתקדם כבר שנים רבות", טענה. עוד ציינה שהמינהל האזרחי לא מקדם את הנושא חרף החלטות הוועדה.

שטרית פנתה באופן אישי לאשכנזי: "זהו נושא שאין עליו ימין ושמאל. מי שהוביל אלפי חיילים בשדה הקרב וחינך דורות של חיילים אמור להציב את הנגשת מערת המכפלה בצמרת סדר העדיפויות. אנשים רבים מחכים ומייחלים ליום שבו יוכלו להתפלל במקום הקדוש הזה".