בעוד בבית היהודי לוקחים את הזמן ולא ממהרים למשימת מיזוג המפלגות עם האיחוד הלאומי, ח"כ מוטי יוגב מהמפלגה לוחץ על היו"ר הרב רפי פרץ והשר בצלאל סמוטריץ', "לשבת עוד היום יחדיו ולהתחיל את תהליך איחוד המפלגות".
בעמוד הפייסבוק שלו כתב יוגב כי "הגיע זמן איחוד הכוחות". הוא הסביר כי "זו הדרך לבנות את כוחה של הציונות הדתית במישור הפוליטי. די לרסיסי מפלגות", כשהוא מכוון לפיצול ימינה שהביע את התנגדותו למהלך שפיצל בין סיעת הימין החדש בראשות בנט ושקד לבית היהודי הלאומי.
עוד כתב בפייסבוק כי "הציבור לא יסלח לנו אם לא נאחד כמה שיותר כוחות למפלגה ציונית דתית אחת גדולה, ורחבה. הגיע הזמן לשבת יחד, להקשיב יחד לרחשי השטח וצרכי הציבור ולפעול יחד, למען הציבור הציוני-דתי לגווניו ולמען כל עם ישראל, בדרך המיוחדת של הציונות הדתית".
על מסקנת האיחוד כמובן מסכימים ראשי הבית היהודי, אך מבקשים לעשות את המהלך לאחר שישקיעו קודם במהלכים פנימיים ובביצור מעמדו של הרב רפי, אולם הדברים הגיעו לראשונה מצד האיחוד הלאומי בתחילת החודש, אז אמר סמוטריץ' בכינוס של המפלגה כי הוא "לא רואה הצדקה ל-2 מפלגות. אפנה לרב רפי למיזוג מיידי של שתיהן".

מוקדם יותר פורסם לראשונה בסרוגים על אישור 44 חברי מרכז חדשים כמינוי אישי של פרץ. זאת במטרה בין היתר ל'החלת ריבונות' של פרץ במפלגה, ולבצר את מעמדו נגד ניסיונות לכאורה של השתלטות על ההנהגה.
לאחרונה מתרבים הדיווחים על כוונותיה של השרה לשעבר איילת שקד לחזור למפלגה שעזבה. בשלב הזה לא ידוע האם שקד מתכננת להישאר בכל מצב בתוך 'הימין החדש', לחזור למפלגה של הרב רפי פרץ, או שפניה לליכוד. שלושה תרחישים אלו עלו לכותרות סביב מערכת הבחירות האחרונה שנתנה לבנט ושקד הזדמנות פז להיכנס בחזרה לפוליטיקה ומבחינת שקד, האפשרויות עדיין על השולחן.

בתחילת החודש פרסמנו, כי במפלגה עובדים מאז היוודע תוצאות הבחירות על תכנית חומש, כחלק מהפקת הלקחים והסקת מסקנות משתי מערכות הבחירות שהיו השנה. בשבילה הקים פרץ צוות חשיבה שאמון על התכנית שהגיע לאחר מחקר עומק.

ממנה עולה, כי קהלים חדשים לא הצביעו למפלגה בבחירות, ושם נשארו על ה"בייס" ופחות ממנו בבחירות האחרונות, בזמן שש"ס לדוגמא הביאו כ- 60 אלף קולות חדשים בתוך חודשיים. לטענתם, הציבור נמצא בכל ערי הפריפריה אבל זה לא בא לידי ביטוי. ומשכך, יש צורך בחשיבה מחודשת איך מביאים קהל חדש/ ישן כמו אנשי פריפריה ודתיים ליברלים.
עם זאת, לא מדובר בסתירה בין התכנית לבין איחוד מפלגות עם האיחוד הלאומי או כל גורם פוליטי אחר, אלא לאחר מיצוב המפלגה מחדש יחל המשא ומתן להחיל מיזוג שכזה.





תגובות
טעות פוליטית אין הבדל בין הבית היהודי לאיחוד הלאומי.. עוצמה יהודית היחידה שמוסיפים מנדטים ומביא קהלים חדשים.. בלי עוצמה יהודית, לא תעברו את אחוז החסימה... רפי פרץ לא מוסיף מנדטים...
הצטרפות לליכוד זו האחדות היחידה שאינה מתנשאת בהצטרפות לליכוד תהיה אמירה ערכית אמיתית ולא מתנשאת מעל לכל הגוונים. כל דרך אחרת תיצור אנטגוניזם של אחת הקבוצות ותמשיך את הדרך הפלגנית והמתנשאת של כל קבוצה.
סוף סוף תגובה נכונה הליכוד זאת המפלגה שבאופן מסורתי מייצגת את הימין, באופן ממלכתי, עם מגוון רחב של קהלים. הציונות הדתית צריכה להתמזג עם הליכוד. זה יעשה טוב לציונות הדתית (שתתחבר לסוגי קהלים אחרים) וגם לליכוד (שצריכה חיזוק מימין ויותר ערכים).
בלי עוצמה יהודית חבל על הזמן שלכם שני מנדטים של הציונות הדתית שבלעדיהם פרץ וסמוטריץ לא עוברים את אחוז החסימה
איתמר יבוא בשביל הבורקס לא מעניין אותן מיזוג. הוא רוצה רק מגש של בורקס חם