נשיא ארה"ב דונלד טראמפ במסיבת עיתונאים הערב (רביעי) בבית הלבן אומר כי הפסקת האש בסוריה נשמרת ומחזיקה ומעמד ולפיכך הורה לבטל את הסנקציות הכלכליות על טורקיה.
לדבריו לאחר שטורקיה הודיעה לו כי תעצור את המבצע בסוריה, הוא הורה להסיר הסנקציות וכי על טורקיה וסוריה לשמור על האזור מפני האיומים של דאע"ש.
טראמפ אמנם הבהיר כי הסנקציות יוסרו כל עוד לא יקרה משהו "שאנחנו לא נהיה מרוצים ממנו".
עוד הוסיף טראמפ כי הפסקת האש בגבול הושגה בזכות מאמציה של ארה"ב ובשל כך ניצלו חייהם של כורדים רבים.
לפי נשיא ארה"ב, ארדואן פעל נכונה בדרך להפסקת האש והוסיף כי נשיא טורקיה הינו מנהיג חזק שאוהב את עמו "וייתכן שניפגש בקרוב"
עוד לפני נאומו בבית הלבן הערב, צייץ נשיא ארה"ב כי ישנה "הצלחה גדולה בגבול טורקיה-סוריה", והוסיף כי הכורדים בטוחים ואף עבדו עם האמריקאים בצורה נחמדה.
Big success on the Turkey/Syria Border. Safe Zone created! Ceasefire has held and combat missions have ended. Kurds are safe and have worked very nicely with us. Captured ISIS prisoners secured. I will be making a statement at 11:00 A.M. from the White House. Thank you!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 23, 2019
ארדואן ופוטין סיכמו על נסיגת הכורדים ל-30 ק"מ
כזכור, נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן ונשיא רוסיה ולדימיר פוטין הגיעו אתמול (שלישי) לסיכום על גבולות רצועת הביטחון בגבול סוריה, במסגרתם נקבע כי כוחות המיליציה הכורדית ייסגו למרחק של 30 ק"מ מהגבול וכן ייסגו גם מהעיירות תל ריפאת ומנג'ב.
במסיבת עיתונאים משותפת של שני המנהיגים, ארדואן הכריז כי יעמדו לרשות הכורדים 150 שעות נוספות כדי להשלים את הנסיגה הנוספת מאזור הגבול שנקבע. לדבריו, מדור ב"הסכם היסטורי" שנחתם כעת. בהמשך שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב אישר את דבריו של ארדואן, וציין כי מדובר בהסכם שימנע שפיכות דמים באזור.
עוד סוכם כי כוחות המשטרה הצבאית של רוסיה יסיירו בגבול יחד עם חיילים של צבא אסד, החל מחצות בלילה שבין שלישי לרביעי, זאת כדי לשמור על השקט באזור. הסיורים יתקיימו מחוץ לאזור הפעילות הצבאית של טורקיה, אשר יהווה רצועה של 120 ק"מ בין העיירות ראס אל-עין ותל אל-אבייד.
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
משענת קנה רצוץ
ככה טראמפ יעשה גם לנו ברגע האמת, חכו ותראו, כל אלה שסומכים על משענת הקנה הרצוץ הזה היום. הכורדים הקריבו 11,000 לוחמים ולוחמות אמיצים לעצור את דאעש, ארה"ב אפילו לא...
ככה טראמפ יעשה גם לנו ברגע האמת, חכו ותראו, כל אלה שסומכים על משענת הקנה הרצוץ הזה היום. הכורדים הקריבו 11,000 לוחמים ולוחמות אמיצים לעצור את דאעש, ארה"ב אפילו לא חייל אחד, כי כל מה שארה"ב עשתה זה לספק להם נשק ואמל"ח ולתת להם חיפוי אווירי, בזמן שהם אלה שנלחמים בדאעש על הקרקע ומביסים אותם. ובסוף טראמפ נטש אותם ותקע להם סכין בגב. כבר בימים האשונים של הנסיגה 5000 כורדים נרצחו ונשחטו ע"י הטורקים והמילציות הסוריות החופשיות בני בריתם, אחרי שטראמפ נתן אור ירוק רודן הטורקי מוסלמי ארדואן אוייבם המושבע של הכורדים לפתוח במבצע "מעיין השלום" שמטרתו לבצע טיהור אתני של מאות אלפי הכורדים והחלפתם במיליוני הפליטים הסוני הסורים שנמלטו לטורקיה במהלך מלחמת האזרחים הסורית. עלק "הכורדים עעבדו עם האמריקאים בצורה נחמדה", לא ולא, הכורדים הקריבו את נפשם, 11,000 לוחמים ולוחמות כורדים אמיצים בשביל האמריקאים והמערב כולו.
המשך 01:12 24.10.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אדיוט
ארדואן ופוטין עשו ממנו קציצות.
20:31 23.10.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר