מבזקים
סרוגים

מחיר החרם: איראן הושעתה מתחרויות ג'ודו בינלאומיות

לאחר שממשלת איראן הורתה לג'ודוקא הבכיר שלה להפסיד בכוונה כדי שלא להתחרות מול שגיא מוקי, התאחדות הג'ודו העולמית השעתה את איראן מכל התחרויות הבינלאומיות - זאת עד שתתחייב להפסיק את החרם על ישראל

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
כ"ג תשרי התש"פ
מחיר החרם: איראן הושעתה מתחרויות ג'ודו בינלאומיות
מחיר החרם: איראן הושעתה מתחרויות ג'ודו בינלאומיות צילום: באיראן סירבו להתחרות מולו- והושעו. הג'ודוקא הישראלי שגיא מוקי (צילום: רועי אלימא\פלאש 90)

התאחדות הג'ודו העולמית הודיעה היום (שלישי) כי איראן תושעה מהשתתפות בכל תחרויות הג'ודו הבינלאומיות, זאת על רקע הסירוב של המשטר האיראני להתיר לספורטאי המדינה להתחרות מול נציגים ישראלים. לפי ההודעה, ההשעיה תישאר בתוקף עד שאיראן תתחייב להפסיק את החרם הספורטיבי על ישראל.

החלטת ההתאחדות התקבלה בעקבות הסערה סביב התנהלותו של הג'ודוקא האיראני סעיד מולאי באליפות העולם שנערכה השנה, זאת לאחר שהעמיד פנים שנפצע כדי שלא להתחרות מול שגיא מוקי הישראלי. מולאי סיפר בראיון לתקשורת כי הממשלה הורתה לו להפסיד בכוונה לפני שיגיע לקרב מול הישראלי.

היישר מטוקיו | שגיא מוקי לסרוגים "חלום מגיל צעיר"
היישר מטוקיו | שגיא מוקי לסרוגים צילום: היישר מטוקיו | שגיא מוקי לסרוגים

לאחר הטורניר מולאי סירב לחזור לאיראן ונמלט לגרמניה, שם הבהיר כי לא ייצג יותר את ארצו בתחרויות. "הם ביקשו שאפסיד בכוונה. אני אוהב את איראן, אך הדבר החשוב ביותר הוא לזכות במדליית זהב" אמר. עוד הודיע כי באולימפיאדה הקרובה הוא יתחרה תחת דגל הוועד האולימפי הבינלאומי. בעקבות דבריו הג'ודוקא ספג איומים על חייו מקרב בכירים איראניים, שהובילו לכך שביקש מקלט בגרמניה.

שרת התרבות והספורט מירי רגב בירכה על ההחלטה, וקראה לוועד האולימפי להשעות גם כן את הנציגים האיראניים מהשתתפות בתחרויות בשנה הבאה. "צר לי על המחיר הכבד שייאלצו לשלם הספורטאים האיראנים בגלל ניסיונות המשטר למנוע מהם להתחרות נגד הספורטאים הישראלים" אמרה. "אני מצפה מהוועד האולימפי הבינלאומי לאמץ את המדיניות האמיצה לאחווה בין עמים ולדאוג שתחרויות ספורט יוכרעו אך ורק במגרשי הספורט".

איראן ג'ודו חרם שגיא מוקי