סגולה מיוחדת: מתכון לריבת אתרוגים

מקווים שלא זרקתם את האתרוגים, כי סידרנו לכם מדריך מיוחד להכנת ריבת אתרוגים מיוחדת עם כל הסגולות והכי חשוב איך באמת לנקות את האתרוגים מכל חומרי ההדברה

סגולה מיוחדת: מתכון לריבת אתרוגים
  (צילום: שטארסטוק)

אחרי שקיימנו את שלל מצוות חג הסוכות ובהן את מצוות נטילת ארבעת המינים, רובינו נשארנו עם מזכרת שיכולה להפוך למטעמים וסגולות (ולא מדובר רק על הקילוגרמים הנוספים). האתרוג המהודר שקניתם יכול להפוך לריבה מעולה שיש בה שלל סגולות שחבל לכם להחמיץ.

סגולות האתרוג

על פי המסורת היהודית, פרי האתרוג מסוגל לחזק את הגוף והלב, טוב לנשים בהריון ולכבד וקליפתו טובה לכל כאב פנימי ומחזקת את הגידים. בלא מעט מחקרים רפואיים שנערכו, המינון הגבוה של ויטמין C הנמצא באתרוג אכן עוזר משמעותית לכל ההיבטים של בריאות הלב, מניעת מחלות כמו סרטן ומסייע לצינון וצרבת.

ממה צריך להיזהר? 

האתרוגים כיום מלאים בחומרי הדברה על מנת למנוע מחרקים ומזיקים לפגום באיכותו, לכן חשוב לפני שרצים להכין שלל מעדנים מהאתרוגים לעקוב אחר השלבים (ראו למטה) ולנקות אותם כראוי לפני מאכל.

(צילום: David Cohen/Flash90)

מתכון לריבת אתרוגים 

השף ציון לויאני, שהיה בעבר השף הוותיק של מלון דניאל הרצליה חושף במיוחד עבור גולשי סרוגים, את השיטה שלו ליקוי אתרוגים ולהכנת ריבה מוצלחת ואיכותית.

מצרכים:
7-10 אתרוגים
800 גרם סוכר
תבלינים לפי הטעם (מפורט בהמשך)

אופן ההכנה:

1. ניקוי האתרוגים: שוטפים ומשפשפים את האתרוגים היטב עם מים וסבון, חותכים את הקצוות (את הפיטם והעוקץ) ופורסים לאורך את האתרוגים.

לאחר מכן חותכים לפרוסות שוות ומשרים אותם במים במשך 12 שעות, במשך 3 פעמים. בכל פעם משרים ל-12 שעות במים, שופכים את המים ושמים שוב חדשים כדי להבטיח שטיפה יסודית ומעמיקה לאתרוג והפחתת המרירות שבו.

לאחר ההשריות, לוקחים את פרוסות האתרוגים השטופות ונותנים להן שטיפה מהירה עם מים רותחים מלמעלה.

2. הכנת הריבה: מרתיחים סיר עם מים במשך כ-10 דקות על אש גבוהה וברגע שהם מתחילים לבעבע מכניסים את פרוסות האתרוגים, על אש קטנה במשך 10 דקות.

3. קרמול סוכר: לוקחים 800 גרם סוכר ושמים במחבת באש גבוהה, מערבבים עד שהסוכר מגיע למצב שהוא נמס ומתחיל להשחים ומוספים מיד את פרוסות אתרוגים ונותנים להם להתבשל יחד על אש קטנה.

לאחר מכן מומלץ להוסיף תבלינים להוספת טעם: אפשר להוסיף מעט מיץ לימון וקינמון מומס (לא מקל, אלא תבלין טחון המתערבב בלימון).

את הריבה ניתן להחזיק למשך זמן רב במקרר או בהקפאה.

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
3 תגובות - 2 דיונים מיין לפי
1
אתרוגים מארבעת המינים מרוססים מאוד....
עדינה קיי | 22-10-2019 22:22
המתכון נשמע מעולה. אך לשטוף, לשפשף, ולהרתיח עוזר להפטר בעיקר מהטעם המר. כמויות הריסוס נשארות בפנים לצערי... בגלל שהאתרוגים לא משווקים לאכילה אלא לנטילת לולב ולמראה נקי ויפה, אין בקרת ריסוס כמו בפירות שמגודלים לאכילה, ומרססים ממש עד זמן הקטיף. ובחומרים מסוכנים. מי שמעוניין להכין ריבה, יעשה לעצמו טובה גדולה אם יקח אתרוגים מעץ, לא מסחריים שמוכרים בארבעת המינים.
מאוד בעייתי להשתמש
נכון מאוד | 23-10-2019 9:52
באתרוגים המשווקים לארבעת המינים מלאים בריסוס
2
כל העבודה הזו שווה את הסיכון?
גילה | 23-10-2019 0:01
אפשר להכין ריבות טעימות גם לא מחומרים מסרטנים.