מבזקים
סרוגים

הח"כ מהליכוד: אנצח את סער ואהיה ראש הממשלה

חבר הכנסת מהליכוד, ניר ברקת, שנכנס לפוליטקה הארצית לפני מספר חודשים בלבד, הצהיר כי אחרי עידן נתניהו הוא יהיה ראש הממשלה: "אנצח את גדעון סער"

י"א תשרי התש"פ
הח"כ מהליכוד: אנצח את סער ואהיה ראש הממשלה
הח"כ מהליכוד: אנצח את סער ואהיה ראש הממשלה צילום: (צילום: מארק ישראל סאלם/ פלאש90)

יירש את נתניהו?

בצמרת הליכוד יש לא מעט חברי כנסת ושרים הרואים את עצמם כראויים לרשת את מקומו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, אלא בעוד רובם אינם מדברים על כך בפומבי, יש מי שכבר מצהיר: אהיה ראש הממשלה אחרי נתניהו.

ראש עיריית ירושלים לשעבר ניר ברקת– מי שבפריימריז הראשונים שלו נבחר למקום גבוה מאוד בליכוד- מכריז בראיון ל'ידיעות אחרונות' כי בכוונתו להתמודד על ראשות הממשלה אחרי עידן נתניהו ומשם להגיע לכס ראש הממשלה. נזכיר כי ברקת נכנס לפוליטיקה הארצית לפני כ-8 חודשים בלבד.

'שקל לשנה': הדרישה של ניר ברקת ותשובת הכנסת
'שקל לשנה': הדרישה של ניר ברקת ותשובת הכנסתצילום: 'שקל לשנה': הדרישה של ניר ברקת ותשובת הכנסת

"ביום שאחרי עידן נתניהו אציג את עצמי לראשות התנועה ולראשות הממשלה". ברקת נשאל האם יוכל לנצח את חבר הכנסת גדעון סער שנמצא שנים בליכוד והשיב: "כן. כשאני יוצא למרוצים, אני יודע להצליח ולהגיע ראשון".

ברקת הסביר מדוע לדעתו הוא מתאים לתפקיד: "אני בא מהעולם הבינלאומי, אני יודע לעשות עסקים מצוין. אני קרוב מאוד לאמריקאים ולעולם הרחב. לדעת לדבר עם מנהיגי עולם כמו שנתניהו עושה היום זה אתגר גדול, ולדעת איך העולם הזה עובד זה יתרון אסטרטגי. אני יזם בנשמתי, יזמות היא כישרון מולד. אי אפשר לרכוש אותה".

סקר וואלה: כמה יקבל הליכוד בראשות גדעון סער?
סקר וואלה: כמה יקבל הליכוד בראשות גדעון סער?צילום: סקר וואלה: כמה יקבל הליכוד בראשות גדעון סער?

ברקת מסייג את שאיפותיו הגדוליות ואומר כי יפכל להשיגן רק אחרי עידן נתניהו: "לא אתמודד מול נתניהו אפילו במחיר הפסד. אני מאחל לו אריכות ימים בתפקיד. בבוא העת, כשיחליט לפרוש, אני אהיה ראש הממשלה הבא".

ואיך מיליונר יכול לעמוד בראשות מפלגה המגדירה את עצמה חברתית? לברקת שעל פי ההערכות שווה כחצי מיליארד שקלים, יש תשובה פשוטה: "דווקא הנוחות הכלכלית היא יתרון ענק. אני לא צריך אף אחד. עוד לא נולד הטמבל שינסה לשחד אותי. בעשר שנות כהונתי כראש עיריית ירושלים קיבלתי בשכרי שקל לשנה, וזה שכרי גם כיום כחבר כנסת. אני לא מחפש טובות הנאה ומגיע כדף חלק לראות איך לעשות טוב למדינה".

בנימין נתניהו גדעון סער הליכוד ניר ברקת