לאחר שהודיע שלשום על הקדמה אפשרית של הפריימריז לראשות הליכוד, במפלגה מסרו אמש (שישי) כי ראש הממשלה בנימין נתניהו ויתר על הרעיון. במקום זאת נתניהו קיבל את הצעתו של יו״ר מרכז הליכוד, ח״כ חיים כץ, לכנס את חברי המרכז כדי לאשרר הצהרת נאמנות לראש הממשלה.
על פי הודעת הליכוד, המרכז יתכנס ביום חמישי הקרוב להצבעה על החלטה הקובעת שנתניהו הוא מועמד תנועת הליכוד לראשות הממשלה לכל כהונת הכנסת ה-22. כמו כן, ההחלטה קובעת שהליכוד יהיה שותף אך ורק לממשלה שבנימין נתניהו יעמוד בראשה, בין אם לכל תקופת כהונתה או לחלק מכהונתה במסגרת רוטציה.
כזכור, ביום חמישי האחרון ראש הממשלה הודיע כי הוא שוקל אפשרות לקיים פריימריז בזק לראשות הליכוד. לפי ההודעה, מטרת המהלך הייתה ניפוץ של אשליית ״המרד בליכוד״ שלו מייחלות מפלגות אחרות, דבר שלדבריו מעכב אותן מלהצטרף לממשלת אחדות.
עם זאת, המהלך עלה על שרטון לאחר שח"כ גדעון סער צייץ בטוויטר: "אני מוכן" – והעלה הערכות כי הוא יתמודד נגד ראש הממשלה, דבר שהוביל לויתור על הפריימריז בשלב הזה. בליכוד טענו כי כל המהלך היה תרגיל שנועד לחשוף את העובדה שסער מתכונן להחליף את נתניהו כבר עכשיו. עוד אמרו הבכירים כי נתניהו שוחח על המהלך להקדמת הפריימריז עם בכירים בליכוד ושמע התנגדות מצדם של יריב לוין, זאב אלקין וחיים כץ.
מה דעתך בנושא?
4 תגובות
0 דיונים
אפי
ביבי מלך ישראל .הוא רק הוא יביא את המשיח מי יתמודד נגדו מי .כולם שמה סתם שוים ל...
08:29 07.10.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
צילי וגילי
נתניהו הפך למנוצח
12:04 06.10.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
התמים
פדוט טירוף. נתניהו פועל רק על פי שיקולי שרידות פוליטית. לאחר שראה את תגובת גדעון סער - השתפן ועכשיו רוצה הצהרת נאמנות חדשה. פסיכי לגמרי.
21:27 05.10.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
צאלה גורביץ
כל הכבוד לנתניהו דואג למדינה .? דואג לישבן שלו .ככה אלה נבחרי הצבור מספרים לך כמה הם דואגים לעם בפועל הם מספרי סיפורים
20:36 05.10.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר