שאריות של החגים: מתכון קל לעוגת תפוחים בחושה

נתקעתם עם עשרות תפוחים מראש השנה? זו בדיוק ההזדמנות לנצל אותם לטובת עוגת שבת טעימה שתשתלב מעולה עם התה או הקפה של הבוקר. תיהנו!

 (צילום: שאטרסטוק)

מתכון לעוגת תפוחים

כשהחגים בפתח והסתיו כבר שולח את סימניו הראשונים, כדאי שתהיו ערוכים עם עוגה שמתאימה בדיוק לאווירה ובעיקר תעניק לכם עונג אמיתי בשבת הקרובה ולא רק…

מצרכים:
1/3 1 כוסות (180 גרם) קמח
2 כוסות קוביות תפוחי עץ בגודל חצי ס"מ
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
1 כפית קינמון
1/2 כפית שילוב של התבלינים אגוז מוסקט, ציפורן, זנגביל (לא חייב את כולם)
113 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום
2 ביצים גדולות
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כוס (120 מ"ל) רוויון (ניתן להחליף בשמנת צמחית)

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומשמנים ומקמחים קלות תבנית עגולה קפיצית בקוטר 20-22 ס"מ (במידה ואתם מעוניינים ליצור עוגה בצורה מרשימה במיוחד, השתמשו בתבנית קוגלהוף בקוטר 22-24 ס"מ)

2. מנפים את הקמח לקערה גדולה יחד עם אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח, הקינמון ותערובת התבלינים.

3. במיקסר, מעבדים במהירות בינונית את החמאה, הסוכר הלבן והסוכר החום במשך 3 דקות, עד לקבלת קצף בהיר.

4. מוסיפים פנימה את הביצים אחת אחת, עד להיטמעות מלאה. מגרדים את תחתית קערת המיקסר, לפי הצורך. מוסיפים את תמצית הווניל.

5. מכוונים את המיקסר למהירות נמוכה ומוסיפים – בסדר הבא: שליש מהקמח, מחצית מהרוויון, שליש מהקמח, מחצית מהרוויון ושליש מהקמח. מפסיקים את פעולת המיקסר – אך לא מערבבים את הבלילה.

6. בעזרת מרית, מקפלים בעדינות את קוביות התפוחים לתוך הבלילה שבמיקסר.

7. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה ואופים במשך 35-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מניחים את התבנית על רשת לצינון מלא. ולאחר מכן מומלץ לקשט עם מעט אבקת סוכר

ניתן לשמור את העוגה במקרר במשך 3-5 ימים ועד חודשיים במקפיא.

שבת שלום!

 

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
עוגת תפוחים
פרידה פרידנשטיין | 05-10-2019 22:05
המתכון ניראה מעניין. מבקשת מתכון לשטרודל תפוחים עם בצק פריך מלמעלה ומלמטה.