כוחות מיוחדים של צה"ל נכנסו הלילה (חמישי) לעיר רמאללה וביצעו מעצרים של חשודים המעורבים בפעילות טרור. הכוחות נתקלו בהתפרעויות קשות של הערבים שיידו אבנים על הכוח.

על פי הדיווחים בכלי התקשורת הערבים, בין העצורים במקום, גם חבר נוסף בחוליית הטרור שביצעה את הפיגוע במעיין הסמוך לדולב, בו נרצחה הנערה רנה שנרב, הי"ד.

מוקדם יותר דובר צה"ל עדכן כי במהלך הלילה עצרו לוחמי צה"ל וכוחות שב"כ, מג"ב ומשטרת ישראל באיו"ש 13 מבוקשים החשודים במעורבות בפעילות טרור, טרור עממי ובהפרות סדר אלימות לעבר אזרחים וכוחות הביטחון, וכי החשודים הועברו לחקירה.

כזכור, בשבוע שעבר נעצרו שלושה פעילי החזית העממית, החשודים כחברים בחוליית המחבלים שרצחה את שנרב הי"ד ובהם ראש החוליה סאמר ערביד שפונה לאחר פעולות חקירה במצב קשה לבית החולים.

מצבו של ערביד השתפר, ובית המשפט הצבאי בכלא עופר קבע אתמול כי בשל כך ייתכן והוא יוכל לשוב לחקירת שב"כ כבר בימים הקרובים.

שלושת המחבלים שנעצרו, הם חברי החזית העממית לשחרור פלסטין, ולפי הודעת השב"כ, הם "תכננו לבצע פיגועים נוספים, בכלל זה פיגועי ירי ופיגוע חטיפה".