טעים ופשוט: המתכון שתשמחו לאמץ בצאת הצום

בדיוק כמו שאנחנו אוהבים, מתכון פשוט וטעים למרק מינסטרונה שהוא ארוחה שלמה ומזינה שתעשה לכם רק טוב אחרי הצום. חצי שעה ויש לכם מרק שתשמחו להכין שוב ושוב

טעים ופשוט: המתכון שתשמחו לאמץ בצאת הצום
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון למרק מינסטרונה

בדיוק כמו שאנחנו אוהבים, מתכון פשוט וטעים למרק מינסטרונה שהוא ארוחה שלמה ומזינה שתעשה לכם רק טוב אחרי הצום. חצי שעה ויש לכם מרק שתשמחו להכין שוב ושוב.

מצרכים:

2 כפות שמן צמחי
1/2 כוס פסטה פנה/מסוסלת (ביסלי)
1 בצל, קצוץ דק
1/4 כפית מלח
4 שיני שום, קצוצות דק
1 גבעול סלרי, קצוץ
1 גזר גדול, חתוך לקוביות
1 תפוח אדמה, חתוך לקוביות קטנות
1 כפית אורגנו מיובש
1 כפית תימין מיובש
2 עלי דפנה
6 כוסות מרק ירקות / מים + אבקת מרק
1/2 1 כוסות עגבניות מרוסקות
400 גרם שעועית אדומה מבושלת/ אפשר גם משימורים
מלח ופלפל שחור
חופן גדול של פטרוזיליה טרייה קצוצה

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן בסיר גדול על אש גבוהה, מוסיפים את הבצל הקצוץ, מתבלים במלח ומבשלים במשך 2-3 דקות, עד למצב שהבצל מגיע למצב שקוף.

2. מנמיכים לאש בינונית ומוסיפים את השום, הסלרי, הגזר ומבשלים עוד 2-3 דקות.

3. מוסיפים את תפוחי האדמה, האורגנו, התימין, עלי הדפנה, ציר הירקות(או מים+אבקת מרק) והעגבניות המרוסקות, מביאים לרתיחה ומערבבים יחד.

4. מנמיכים לאש בינונית, מוסיפים את הפסטה, מכסים ומבשלים במשך 6 דקות.

5. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עוד 10 דקות. לסיום, מוסיפים את השעועית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים עוד 5 דקות. מערבבים פנימה את הפטרוזיליה ומסירים מהאש. מגישים מיד, חם.

בתאבון!

===============

סיום הצום: 18:44

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו