נסיון נוסף להרכבת ממשלת אחדות: בעקבות פיצוץ המשא ומתן עם כחול לבן, ליכוד עדכנו היום (ראשון) כי ראש הממשלה בנימין נתניהו התקשר לבני גנץ, שנמצא כעת בלונדון, והשניים הסכימו להיפגש בביתו של גנץ ביום רביעי הקרוב. במקביל, צוותי המו"מ ייפגשו שוב בנסיון להגיע לפריצת דרך"

"בעקבות המבוי הסתום במשא ומתן, ראש הממשלה נתניהו עושה מאמץ אחרון להביא לפריצת דרך במו״מ לממשלת אחדות, לפני החזרת המנדט לנשיא. ראש הממשלה נתניהו התקשר לפני זמן קצר לח״כ בני גנץ שנמצא בלונדון" נמסר מהליכוד.

עוד נאמר כי "ראש הממשלה נתניהו הציע שהשניים ייפגשו מייד עם שובו של ח״כ בני גנץ לארץ ביום רביעי וראש הממשלה אף הציע לבוא לביתו של ח״כ גנץ. השניים סיכמו שצוותי המו״מ ייפגשו ביום רביעי בבוקר, וראש הממשלה נתניהו ייפגש עם ח״כ בני גנץ ככל הנראה לפנות ערב. בתום שיחתם איחלו השניים שנה טובה זה לזה ולכל אזרחי ישראל".

בכחול לבן אמרו כי "בעקבות שיחה שהתקיימה בין יו"ר כחול לבן לבין יו"ר הליכוד וראש הממשלה, אנו קוראים שוב לקיום משא ומתן ישיר בין הליכוד לכחול לבן על קווי היסוד של ממשלת אחדות רחבה וליברלית. זוהי מטרתנו ונעשה הכל בכדי שבפרוס השנה החדשה נתקדם בנתיב זה. נקיים כל פגישה וכל מאמץ שיוכלו לקדם דרך זו. רק במשא ומתן ישיר בין כחול לבן לליכוד נוכל להגיע להסכמות שיביאו להקמת ממשלת אחדות ולהימנע ממערכת בחירות שלישית ומיותרת".

כזכור, פגישת המשא ומתן של נציגי הליכוד וכחול לבן הסתיימה היום לאחר כשעתיים – ועדיין ללא הסכמות. משכך, האזהרה של הליכוד עלולה להתממש, כי אם לא יקבלו בכחול לבן את מתווה הנשיא – ראש הממשלה יחזיר את המנדט. "לצערנו בליכוד דבקים אך ורק ב"נתניהו תחילה"", טענו בתום הפגישה מכחול לבן. "במסגרת זו, בליכוד מתעקשים לדבוק בבלוק ה-55 ובהפרחת סיסמאות שכל מטרתן לצבור נקודות לקראת הבחירות הנוספות אליהן נתניהו מדרדר את ישראל".

מנגד, מהליכוד נמסר כי "אכזבה גדולה בליכוד הבוקר נוכח הסירוב המתמשך של כחול לבן לקבל את ממשלת האחדות של נשיא המדינה – ממשלה שיוויונית עם רוטציה בין נתניהו לגנץ. העובדה שכחול לבן דוחים את האפשרות היחידה לממשלת אחדות מוכיחה שבכחול לבן קיבלו החלטה אסטרטגית לטרוק את הדלת לממשלת אחדות ולגרור את המדינה לבחירות. ראש הממשלה נתניהו יעשה מאמץ אחרון למיצוי האפשרות להקמת ממשלה בשלב זה, לפני החזרת המנדט לנשיא".