תהיו הראשונים להתעדכן!
נרשמים לניוזלטר של סרוגים ומקבלים מדי יום את החדשות והעדכונים הכי חמים ישירות למייל.
להאזנה: [podcast]https://www.srugim.co.il/wp-content/uploads/2010/05/ron.mp3[/podcast]
האלוף במיל' יפתח רון טל תוקף החריפות את בית המשפט העליון על פסיקתו החלטתו לפתוח את כביש 443 לתנועת כלי רכב פלסטיניים.
"במקרה הזה של כביש 443 לפי מיטב שיפוטי היה ראוי שבית המשפט הגבוה לצדק ישאיר את הנושא הזה לגורמים הביטחוניים מכיוון שלמיטב הבנתי אין כאן פגיעה נוראית בזכות התנועה של הפלסטינים", אמר רון טל בתוכנית "בוקר חדש" של רדיו גלי ישראל עם הילה ניסן.
רון טל אמר כי רוב מוחלט של הכבישים ביהודה ושומרון משמשים לתנועת פלסטינים ואילו מיעוטם לישראלים. "אם נסתכל באופן רחב על כל כמות הכבישים הקיימת היום ביהודה ושומרון על כמה מהם מותר לישראלים לנסוע ועל כמה מותר לפלסטינים וניווכח לדעת שהישראלים נעים על פחות מ- 10% מהכבישים הקיימים כיום. מדובר בעניינים ביטחונים הקשורים בסופו של דבר בזכות של האנשים לחיות באיזשהו ביטחון מבלי שתהיה להם סכנה לחייהם כשהם נעים בכביש זה הכול."
רון טל אמר לניסן כי לדעתו מערכת הביטחון יכולה להתמודד עם האיומים החדשים אך אין ספק כי יותר מסוכן עכשיו לנוסע בכביש 443. "אני יוצא מנקודת הנחה שמערכת הביטחון יכולה להתמודד גם עם הפסיקה הזו. אבל השאלה היא באמת יותר רחבה ההתערבות הזו של בית ממשפט בנושא שהוא כולו ביטחוני."
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו