הלהיט של החג: מתכון לעוף צלי ברוטב רימונים

ארוחות החג הרבות מלחיצות אתכם? קבלו מתכון חגיגי ומרשים לעוף ברוטב רימונים שישדרג לכם את ראש השנה מקצה אל הקצה | סורגים ארוחת חג

הלהיט של החג: מתכון לעוף צלי ברוטב רימונים
  (צילום: יחצ TEKA )

מתכון לעוף צלי ברוטב רימונים

ארוחות החג הרבות מלחיצות אתכם? קבלו מתכון חגיגי ומרשים לעוף ברוטב רימונים שישדרג לכם את ראש השנה מהקצה אל הקצה

מצריכים:

4 כרעי עוף
8 כפות רוטב רימונים
4 כפות שמן זית
3 שיני שום
1 כפית אבקת כמון
150 מ"ל מים
מלח ופלפל
1 קליפת לימון

מצרכים להכנת רוטב רימונים:
600 מ"ל מיץ רימונים
150 גרם סוכר
1/2 לימון סחוט

הוראות ההכנה:
הכנת רוטב רימונים:
1. חצו את הרימונים וסחטו אותם.
2. סננו את המיץ על מנת להימנע מגרעינים וקליפות.
3. שפכו את המיץ הסחוט לסיר, הוסיפו את מיץ הלימון והסוכר והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש והמשיכו לבשל למשך שעה, עד שהרוטב יקבל מרקם סמיך של סירופ. הניחו בצד.

(צילום: יחצ TEKA )

הכנת העוף:
4. הפרידו את הבשר מהעצמות, כך הבישול יהיה מהיר וקל יותר: הניחו את העופות על הקרש כך שהחזה מופנה כלפי מטה, וחתכו לאורך עמוד השדרה. לאחר מכן הפכו את העופות כך שהחזה יהיה מופנה כלפי מעלה. מחצו את העופות – מומלץ שיהיו שטוחים ככל האפשר.
5. תבלו את העופות בעזרת מלח ופלפל, והניחו אותם בתבנית.
6. כתשו את השום והכמון בעזרת מכתש.
7. ערבבו בקערה 8 כפות רוטב רימונים, שמן זית, אבקת כמון ושום.

8. רגע האיחוד: שפכו את הרוטב שנוצר על העוף וכסו עם נייר נצמד. הכניסו את העופות למקרר למשך שעתיים וחצי.
9. חממו את התנור ל-180 מעלות.
10. בחרו מחבת גדולה וחממו בה שמן זית. הקפיצו את העופות למשך 2 דקות לכל צד.
11. החזירו את העופות לתבנית. הוסיפו 150 מ"ל מים ואפו בתנור למשך 15-20 דקות בחום של 180 מעלות עד לקבלת צבע חום-זהוב.
12. הגישו את העוף עם קליפות לימון מעל.

חג שמח ושנה טובה!

==============

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו