לאחר שהוציא הודעה משותפת עם ראש הממשלה נתניהו בצאתם מהנשיא, יו"ר כחול לבן בני גנץ מהסס סביב קידום ממשלת האחדות.

בהודעה שכתב כעת לחברי הסיעה, אמר ל- 35 הח"כים כי "בפגישה דובר רבות על אחדות, מזכיר שזו תפיסותינו מיום הקמתנו", ציין גנץ. בפגישה הבהיר "שהדרך לאחדות עוברת דרך מהות ודרך הדברים שהבטחנו לציבור שבחר בנו".

גנץ, שקיבל 33 מנדטים, 2 יותר מהליכוד לא יוותר על ראשות הממשלה. "הציבור בחר בשינוי ואין לנו כוונה לוותר על הובלתנו, עקרונותנו או על השותפים הטבעיים שלנו לדרך הזו", כשהוא מתכוון למפלגות השמאל,  ובמקביל גם לאביגדור ליברמן.

פגישת מו"מ ראשונה – הליכוד וכחול לבן בלבד

מחר יפגשו לשיח ראשוני ראשי הצוותים של הליכוד וכחול לבן בלבד, לאחר שבכחול לבן הבהירו כי לא יערכו משא ומתן גם מול הנציגים של בלוק הימין ממפלגות הימין הדתיות והחרדיות. כמו כן, הנשיא הזמין את השניים לפגישה נוספת ביום רביעי בערב במעונו בירושלים.

עם סיום הפגישה אצל הנשיא, ראש הממשלה בנימין נתניהו ויו״ר מפלגת כחול לבן בני גנץ הוציאו הודעה משותפת. לפיה, "שוחחו בניהם על הדרכים לקדם את אחדות ישראל".

בפגישתם הבהיר הנשיא לשניים כי בתום סבב ההתייעצויות לא קיים מועמד מובהק שזכה לרוב של 61 חברי כנסת להרכבת הממשלה, ועל כן, מרחב שיקול הדעת השמור לו גדול מתמיד.

ריבלין שמכוון לממשלת אחדות, טען כי "ממשלה משותפת ושיוויונית אפשרית, היא יכולה וצריכה לבטא קולות שונים ומגוונים בחברה".