לאחר שהמליץ לנשיא על ראש הממשלה בנימין נתניהו כמועמד להרכבת הממשלה, השר יריב לוין התייחס בראיון לסרוגים להחלטת הרשימה הערבית המשותפת להמליץ על בני גנץ כמועמד לראשות הממשלה.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: סרוגים)

"הדבר המשמעותי ביותר שקרה כאן הוא שבני גנץ, מי שמתיימר להיות ראש ממשלת ישראל, נסמך על קולותיהם של אחמד טיבי ואיימן עודה" תקף. "תומכי הטרור, שמקבלים הוראות מאבו מאזן, שמחרפים ומגדפים את חיילי צה"ל, הם אלה שנכנסים להכתיב מי יקבל את המנדט להרכיב את הממשלה" אמר.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: סרוגים)

עוד התייחס להתלבטות בליכוד האם עדיף להיות ראשון או שני בהרכבת הממשלה. "אנחנו ביקשנו באופן ברור מהנשיא להטיל את מלאכת הרכבת הממשלה על נתניהו, אבל המצב מורכב ומסובך" הסביר. "נראה שהדרך היחידה האמיתית להיחלץ ממנו היא הקמת ממשלת אחדות רחבה. אנחנו הבטחנו לבוחרים שלנו שנעשה כל מאמץ להקים ממשלת ימין עם כל השותפות הטבעיות שלנו, אך לצערי אין אפשרות כזו במספרים הקיימים".

"בהחלט אפשר להקים ממשלה שכל השותפות שלנו היא חלק ממנו – ולכן נאמר לבני גנץ: אנחנו נתפשר על כך לאור התוצאות שמוכרחים ללכת לממשלת אחדות – גם לך אין ברירה ותיאלץ להתפשר" קרא. "אתה רצית אחדות חילונית, תצטרך להשלים עם כך שתקים ממשלת אחדות רחבה ביחד עם מפלגות הימין שבאים איתנו".