אין בושה: ספר תורה ע"ש חלל צה"ל נגנב ממושב כוכב מיכאל - סרוגים

אין בושה: ספר תורה ע"ש חלל צה"ל נגנב ממושב כוכב מיכאל

ספר תורה שתרם נשיא המדינה לשעבר עזר וייצמן לזכר חלל צה"ל רונן כהן ז"ל, נגנב השבוע מבית הכנסת במושב כוכב מיכאל. "אנו חווים שוב את הצער והאובדן", אומרת האם מזל כהן ומבקשת "אנא, החזירו לנו את המזכרת לבננו".

איתן אהרון, חדשות סרוגים
אין בושה: ספר תורה ע"ש חלל צה"ל נגנב ממושב כוכב מיכאל
  ספר התורה נעלם. צילום מתוך בית הכנסת

ספר תורה שתרם נשיא המדינה לשעבר עזר וייצמן לזכר חלל צה"ל רונן כהן ז"ל, נגנב השבוע מבית הכנסת במושב כוכב מיכאל. "אנו חווים שוב את הצער והאובדן", אומרת האם מזל כהן ומבקשת "אנא, החזירו לנו את המזכרת לבננו".

ספר תורה, שנתרם לזכרו של חייל צה"ל, רונן כהן, נגנב מבית כנסת במושב כוכב מיכאל.

רונן כהן שרת ביחידת החבלה של גולני ונהרג לפני כ- 13 שנים מירי צלף בגבול הלבנון. נשיא המדינה דאז, עזר ויצמן, נענה לבקשת הורי החייל, מזל ועזרא כהן, שביקשו להנציח את זכר בנם בכתיבת ספר תורה שייקרא על שמו. הנשיא תרם את הספר ואף הגיע לטקס הכנסת ספר התורה שנערך במושב כוכב מיכאל.

הספר הוכנס לאחר כבוד לארון הקודש ומאז, משמש כספר התורה של היישוב.
השבוע, לאחר חג השבועות, התברר כי פורצים הגיעו לבית הכנסת בישוב, התגברו על הסורגים וגנבו את ספר התורה היקר. מאז גילוי הגניבה, ההורים שרויים בצער עמוק. כל המאמצים לאתר את הספר עלו בתוהו. "אנו חווים מחדש את הצער והאובדן של בננו", מספרת האם מזל כהן ומבקשת "אנא החזירו לנו את הספר המנציח את בננו. הסבל שנגרם לנו בשל גניבת הספר הוא קשה מנשוא. אני מקווה שלפורצים יהיה מצפון ולב להשיב לנו את ספר התורה שהוא הרבה יותר מעניין כספי עבורנו ".

האב עזרא כהן אמר "אני מקווה שאנשים השומעים על הסיפור יהיו ערניים ולא יקנו את הספר. מקומו בבית הכנסת שלנו ונקווה שיחזור אלינו. מדובר בהרבה הרבה יותר מספר תורה."

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו